Meldingen
Alles wissen

Hoe maak je "droge" gin


johnny
Berichten: 149
Registered
Topic starter
(@johnny)
Actief Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hoi allen.

Op weg om een jonge jenever na te maken heb ik een gin gemaakt, ongeveer zoals Odin's easy gin.

Graan alcohol 2 keer gestookt.  Daarin wat jeneverbes, coriander, steranijs en manderijnen schil. 2 dagen laten trekken. Daarna alles in de 'kruidenmand' van mijn 2L alquatara en rustig afgestookt.  

Resultaat was een gin met zeer sterke reuk en smaak.   Nu drink (dronk) ik zelf geen gin, maar mijn maat wel.  Die vind hem al erg goed gelukt maar te zoet naar zijn zin.  Hij had liever droge gin...   Mij kun je alles wijsmaken maar london dry gin had ik wel van gehoord natuurlijk.

Maar nu de vraag... Hoe maak je een gin droog?

 

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
5 reacties
3 Reacties
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 8162

@johnny  een droge gin is een gin die niet zoet is en ook niet nagetrokken op kruiden en fruit .( Maceraat )

Voor een droge gin gebruik je jeneverbes , engelwortel ,iriswortel, koriander, bittere sinaasappel , citroenschil  vanillebonen  , zoethout , kardemom en peenzaden . 

De kruiden kneus je en hang je in kruidenmand in ketel . 

Een 2 of 3 x gestookte alcohol uit meerdere granen stook je over de kruidenmand 

Beantwoorden
johnny
Registered
(@johnny)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Actief Lid
Berichten: 149

Oke dus door het macereren is hij eigenlijk te zoet geworden...  Ga ik het nog eens proberen. 

Maar voor jonge jenever worden ook veel van deze kruiden gebruikt. Doe je er dan mindere hoeveelheid kruiden in?  Jonge jenever heeft niet z'n sterke smaak als gin toch?

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 8162

@johnny  jenever en gin hebben veel overeenkomsten omdat gin een afgeleide is van jenever.  

De verhoudingen in ingrediënten is wat het verschil maakt 

(Vaak wordt er in gin ook lijsterbes ,vlierbes aan toegevoegd.)

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 323
Registered
(@mccorner)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

@Robbert Ik heb al een paar keer gelezen dat je peenzaad noemde in recepten. De andere ingredienten kan ik allemaal vinden bij b.v. Pit&Pit, maar het peenzaad dat je bedoeld, is dat het gewone peenzaad voor de moestuin?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 8162

@mccorner  peenzaad is gewoon zaad voor wortelen inderdaad .

Zowel gin , jenevers en brandewijnen werdt en wordt het vaker in gebruikt.

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?