Hoi allen.
Op weg om een jonge jenever na te maken heb ik een gin gemaakt, ongeveer zoals Odin's easy gin.
Graan alcohol 2 keer gestookt. Daarin wat jeneverbes, coriander, steranijs en manderijnen schil. 2 dagen laten trekken. Daarna alles in de 'kruidenmand' van mijn 2L alquatara en rustig afgestookt.
Resultaat was een gin met zeer sterke reuk en smaak. Nu drink (dronk) ik zelf geen gin, maar mijn maat wel. Die vind hem al erg goed gelukt maar te zoet naar zijn zin. Hij had liever droge gin... Mij kun je alles wijsmaken maar london dry gin had ik wel van gehoord natuurlijk.
Maar nu de vraag... Hoe maak je een gin droog?
@Robbert Ik heb al een paar keer gelezen dat je peenzaad noemde in recepten. De andere ingredienten kan ik allemaal vinden bij b.v. Pit&Pit, maar het peenzaad dat je bedoeld, is dat het gewone peenzaad voor de moestuin?