Goedemiddag,
Ik heb al even zitten kijken en zoeken, maar heb toch geen klip-en-klaar antwoord gevonden, en daar houd ik altijd zo van 🙂
Voor mijn honing eau-de-vie vind ik het leuk om een gezoete variant te maken. En waarmee zoet je een honingdrank beter dan met honing? Nu heb ik daarmee zitten experimenteren, maar helaas zorgt de opgeloste honing altijd voor een cloudy voorkomen.
De drank laten staan helpt enigszins, dan vlokt de troebelheid wel wat uit, maar zodra je een potje dan oppakt, dan wolkt het er weer vrolijk op los.
Is er een manier om deze vertroebeling permanent te laten neerslaan en uitfilterbaar te maken? Ik heb wat gelezen over bentoniet en vislijm, maar die brengen ook weer nadelen met zich mee (geur, smaak). En: als de troebeling wort uitgefilterd, neemt de clearing agent dan ook geen kleur en smaak mee uit de drank?
Ik laat me graag adviseren!
Dank, reeds!
Dirk-Jan