Meldingen
Alles wissen

Hulp gevraagd


Berichten: 50
Topic starter
(@gerardo)
Trusted Member
Deelgenomen: 10 maanden geleden
  1. Ben beginnende stoker
  2. Mijn eerste suikerwash staat nog te borrelen  om later verstookt te worden in mijn potstill ketel van 12 liter.
  3. Heb vandaag ongeveer 4 kg pruimen gekregen en zou hier graag iets mee willen doen
  4. Kan mij iemand helpen om hier een drankje van te stoken
  5. Pitten moeten eruit heb ik begrepen
  6. Heb bakkers gist uit supermarkt
  7. Heb witte bonen om voeding voor gisten te maken
  8. Zou blij worden met eenvoudig recept
  9. Vast bedankt voor jullie antwoorden

 

Beantwoorden
7 reacties
7 Reacties
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 314

@gerardo hoi , ik maak elk jaar slivovitz met pruimen van eigen boomgaard. De restanten die niet naar de veiling gaan draaien wij door een deeltje gebruuk ik voor de hobbie.Wij hebben paar verschillende soorten pruimen en ik gebruik  ook paar verschillende receptjes.

Ik denk voor u toch dat simpelste is  ze te wassen . Pitsies eruit.  Daarna hakselen of stampen.  Heet water erbij in gieten.  En 1 en half minuutje kook er over  niet eerstens water erbij en dan opwarmen maar echt heet water erbij dat er 5 cm water boven het fruit staat .

Dan doe je er op 10 liter emmer vulling  de sap van 1 citroen bij 1 kilo rietsuiker en  40 gram bakkersgist en 5gram gist voedingzout . Het sal 3 tot 4 weken kunnen duren voor vergisten klaar is. 

Dan doet u alles in een centrifuge of door een zeef en stookt u het daar na een keer helemaal uit en dan nog een keer waar u voorloop stukje wegneemt en ook de naloop.

Als alles klaar is doet u 150 milliliter suiker siroop van gebrand suiker bij 850 milliliter drank van 50%  .

 

 

Beantwoorden
(@gerardo)
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Trusted Member
Berichten: 50

@theresa 

Hartelijk dank voor de hulp.

Hier kan ik iets mee.

Beantwoorden
(@gerardo)
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Trusted Member
Berichten: 50

@theresa 

Heb nu ongeveer 5 liter pulp waar ik 1 kg rietsuiker in opgelost heb.

Staat nu af te koelen waarna ik er de gist en voeding bijdoe plus citroensap.

Vraag: moet ik er nu nog meer water bijdoen   heb 12 liter vat .

Vast bedankt

 

 

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 314

@gerardo als u  ongeveer 5 cm  water erboven heeft is het goed.

Beantwoorden
(@gerardo)
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Trusted Member
Berichten: 50

@theresa 

Oke bedankt voor anrwoord

Beantwoorden
(@gerardo)
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Trusted Member
Berichten: 50

@theresa 

Hoi therea

Misschien domme vraag maar hoe maak ik suikersiroop van gebrand suiker. Pruimen wash is 2 maal overgehaald,resultaat 1 lier pruimenspirit van 70 % alcohol. Nu de gebrande suikersiroop nog erbij zoals u omschreven heeft.

 

 

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 314

@gerardo suiker doet u in een pannetje en laat u smelten tot het bruin is.

Dan laat u het afkoelen tot het begint te stollen Dan doet u er water bij en wat citroensap en maakt u het weer warm dan lost de suikerkaramel op .. 500 gr suikerkaramel met 200 milliliter water. Is de verhouding.

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?