Wie o wie heeft ervaring met de hulstbes en hoe pak je dit het beste aan? Het schijnt dat je er een super lekkere eau de vie van kunt stoken. Een drankje die een beleving van een herfstige boslucht in de ochtend. Lijkt wel een filosofisch drankje 😉 Â
Ik heb al info dat je de bes eerst moet marcereren, maar hoe lang en met of zonder pit? Ik heb zelf de pitten er uit gezeefd en het staat nu te trekken op een 40%
 Maar hoe zouden jullie het verder aanpakken?
Indien mogelijk op hoger % macereren, dit enkel voor tijd van maceratie in te korten.
Gewoon stoken als bv een whiskey  in een koperen alambiek.
Striprun en spirit run dus.
Â
Altijd gedacht dat deze bes niet geschikt was voor te eten trouwens
Ik dacht zelfs dat hij (mild) giftig was en bij 20 bessen voor kinderen al dodelijk.
Zo leer je weer ieder dag.
http://www.antigifcentrum.be/natuur/planten/giftige-planten/hulst-ilex-aquifolium
Wel giftig als bes, nog niet direct gevonden waarom niet giftig als drank
Een goede vorst over de bessen maakt het eetbaar http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/138885-de-geneeskracht-van-hulst.html
Ik kon niet langer wachten, ik ben nu 3/4 deel aan het verstoken. De andere kwart heb ik achter gehouden om het verschil over een tijd te kunnen zien.Â
De smaak van het destillaat? Heerlijk apart aroma! NIet verwacht dat er zoveel mee zou komen. Het is nu een 75%, dus ik moet nog wel gaan aanlengen. Met water?Â
Kortom, het is zeer de moeite waard om een 500 gram bessen zonder pit te marcereren en af te stoken! Als iemand het gaat doen, laat maar weten wat jou ervaring er mee is.
De smaak van het destillaat? Heerlijk apart aroma! NIet verwacht dat er zoveel mee zou komen. Het is nu een 75%, dus ik moet nog wel gaan aanlengen. Met water?Â
 Met wat je wilt, maar water is het meest gangbaar
hoy,
ik zou wel zuiver water gaan gebruiken, gedistilleerd water ( ik distilleer het zelf ik heb zo geen vertrouwen in dat gekocht gedistilleerd water).
Of op z'en minst gekoeld gekookt water, en nog beter dat vooraf ook gefilterd geweest is, zo deed ik het vroeger.
groetjes
Ik verdun altijd gewoon met water uit de kraan, zonder te koken. Natuurlijk verschilt het wel per regio. Kraanwater is hier (Deventer) niet te onderscheiden van bijvoorbeeld een glas Spa.
In sommige gebieden drink je geen water uit de kraan. Dumo en johnDoe, hoe is het water bij jullie in Belgie, kun je dat gewoon drinken of drink je liever water dat je in de supermarkt haalt?
Brita waterfilter, ik hou niet van de kalk smaak aan water en brita bevalt me heel erg + geen kalk op men waterkoker voor de koffie
Spa water is mijn favoriet in flessen
Â
Â
Indien je het je afvraagt
Brita EC 35 PH 6.2
Kraan EC 54Â PH 7.7
Gedestilleerd EC 00 PH 7.0
Heel netjes! Dat scheelt inderdaad schoonmaken 🙂
wij gebruiken putwater (grondwater eigen winning), d'er zit nogal wat ijzer in, kalk ook.
het stads water hier ik hoorde daar nogal wat klachten over vooral vroeger, kalk verstopte kranen, cloorsmaak, Enz.., ik denk dat de watermaatschappijen hier er nu wel werk van maken om het te verbeteren.
Demi heb ik ook nog staan,
Demi EC 01 PH 6.5
Â
PH kan gezakt zijn doordat de fles een dikke week geleden geopend is, zelfde dat de EC net dat puntje gestegen is.
Maar demi water en gedestilleerd water liggen erg dicht bij elkaar en ik zou niet kunnen zeggen dat er residu van hars in demi water zou zitten, ook geen geur aan.Â
Smaakt tevens hetzelfde als gedestilleerd water
Â
Niet aangeraden om te drinken, demi water kan op verschillende manieren bereikt worden!