@Robbert Ben een beginnend stoker. Heb na mijn eerste op suiker gebaseerde stook nu een keer mout gestookt volgens jouw methode Wil er uiteindelijk whiskey mee gaan maken. De kleur van het destillaat is licht melkkleurig Ik gebruik een nieuwe ketel dus van etherische olie kan het niet zijn Heb je artikel gelezen over verkleuring ; nou heb ik geen vislijm of 90% alcohol maar wel kieselsol ; kan ik het daarmee ook helder krijgen? Vraag 2 : voor mijn volgende stook met mout wil ik de ph gaan bepalen ( heb dit bij de eerste stook niet gedaan) De keuze van dit soort strips is bijzonder groot ; welke kan ik het beste nemen? Vast dankend voor de moeite en met vriendelijke groet Rob
Zoals ik het nu begrijp het je jouw uitgegiste stookwijn 1 x overgehaald. Het kan zijn dat er dan wat sprake is geweest van 'spugen' en er wat inhoud van de ketel niet als damp maar als 'stookwijn' is opgevangen. Ik ga er vanuit dat je nog een tweede finale overhaal gaat doen. Naar alle waarschijnlijkheid komt je uiteindelijke product dan wel helder uit de uitstroom.
Voor mout is de pH bij het maischen gewenst in de range van 5,4-5,6. pH strips die deze range dekken zijn dan de juiste te kiezen.
De melkachtige verkleuring is , weliswaar in mindere mate , toch nog aanwezig na de tweede stook Vraag blijft dan kan ik dat bestrijden met kieselsol? Bedankt voor je uitleg SaenseOverhaal
Al met al nog steeds geen antwoord
dat kan je niet zomaar overnieuw stoken, eerst verdunnen tot onder de 40% alcohol voor de boel fout gaat.