Meldingen
Alles wissen

Klaren


Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beste allemaal,

 

ik heb een vraagje over het klaren van de stookwijn / mash.

op het moment dat alles uit is gegist,

we hebben het klaringsmiddel toegevoegd. Het heeft nog 24/48 uur gestaan en er is een duidelijke scheiding op de bodem.

of via de natuurlijke weg is er al een mooie laag op de bodem terecht gekomen.

En vervolgens hevelen we de schone stookwijn over naar een andere emmer.
”met deksel en waterslot” 

is het dan nog belangrijk dat deze emmer niet te groot is -> zeg je hebt 20 liter stookwijn/mash over en deze gaat voor nog 1 a 2 nachten in een 25 liter emmer voordat je hem gaat verstoken.

1. geeft dit geen problemen qua verzuring of iets dergelijks.

2. Hoelang kan zoiets blijven staan”dus van het gist af” 

groetjes!

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
4 reacties
4 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@kapisjon het beste is na vergisten nooit te lang te wachten met verwerken.

Je heb het inmiddels van het bezinksel al . 

Als je binnen 2 weken zal verwerken zal het weinig problemen geven maar 

Je gaat het binnen een paar dagen verwerken dus komt goed. 

Beantwoorden
(@kapisjon)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 570

@robbert

 

dus als ik het goed begrijp is na het uitgisten. Van de “gist” bodem afhalen,

in een andere emmer doen met wat ruimte over geen probleem.

 

mits je niet te lang wacht, met stoken.

 

groetjes!

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@kapisjon klopt helemaal.

Beantwoorden
(@kapisjon)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 570

@robbert top heb jij mijn vragen beantwoord.

 

mag deze gesloten worden!

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?