Meldingen
Alles wissen

Koperaanslag in spirit


moonshineaandelek
Berichten: 48
Topic starter
(@moonshineaandelek)
Eminent Member
Deelgenomen: 11 maanden geleden

Net wat fruit gestookt en in mijn spirit zitten schilvertjes blauwe koperaanslag. 
Ik heb een T500 met koperen helm. Paar  vraagjes? Hoe maken jullie de helm schoon? En hebben jullie tips om de scholvers er uit te halen? Of moet ik morgen gewoon snel doorstoken zodat de schilvers vanzelf achterblijven? Wat doet het met de smaak?

Beantwoorden
6 reacties
6 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illustrious Member
Berichten: 8683

@moonshineaandelek je hebt of te lang gewacht met schoonmaken of het geen wat je hebt gestookt was te laag in ph. Dan krijg. Je versnelde oxidatie en rommel mee. 

Bij ernstige vervuiling en verkleuring op de kop zetten kurk in uitstroom en vullen met zoutzuur verdunning . Daarna met vaatwasmachine reiniger na spoelen .

Bij gewone vervuiling heet water met vaatwasmachine reiniger .

Beantwoorden
moonshineaandelek
(@moonshineaandelek)
Deelgenomen: 11 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 48

@robbert dank. Klinkt als iets wat werkt. Zou gewone schoonmaakazijn ook werken? Heb trouwens fruit gestookt dat eigenlijk al te lang stond. Is dat dan wat er gebeurt? Opbrengst was trouwens ook minimaal.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illustrious Member
Berichten: 8683

@moonshineaandelek bij lichte aanslag of kalk werk schoonmaakazijn of citroen zuur prima ..

Als fruit erg lang staat is er grote kans op verzuren . Ph kan zelfs onder de 2,8 zakken.  Maar ook al bij ph van 3,5 is we kans bij stoken op meekomen van oxidatie. .soms in vlokken maar ook wel vind je een lichte waas in de opgevangen vloeistof

Beantwoorden
moonshineaandelek
(@moonshineaandelek)
Deelgenomen: 11 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 48

@robbert dan is dat de oorzaak inderdaad. Het rook lekker naar een frisse cider, maar dit was het resultaat. Wat denk je? Zo snel mogelijk tweede stook voordat de smaak is verpest door het koper of heb je een filtertechniek? Ik heb nog twee emmers staan. Na goed schoonmaken toch stoken of weggooien?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illustrious Member
Berichten: 8683

@moonshineaandelek een tweede stook op een lage temperatuur .  Damp onder de 88 gr houden op de brug .

Zeker eerst goed reinigen van ketel .

Beantwoorden
moonshineaandelek
(@moonshineaandelek)
Deelgenomen: 11 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 48

@robbert morgen gelijk aan de slag! Dank weer.

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?