Meldingen
Alles wissen

Kruidenlikeur


Berichten: 9
Topic starter
(@keffie046)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Beste leden van stookforum, 

Op het moment ben ik bezig met een kruidenlikeur. Ik ben zogoed als bij een eindrecept gekomen. Nu zit ik met het probleempje dat ik al enkele liters gemaakt heb maar dat er na enkele dagen een vettig achtige substantie op de oppervlakte drijft. Ik weet dat ik dit met een scheidtrechter kan afscheiden. Maar is er iemand die misschien nog een betere methode weet om deze vettige drijflaag te verwijderen voor het mixen van de likeuringredienten na het macereren en (deels)stoken ?

 

Alvast bedankt! 

Beantwoorden
4 reacties
2 Reacties
Lambik
(@lambik)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 197

Hallo Kevin,

 

helaas heb ik in het verleden dit probleem ook gehad, na diverse keren filteren over koffiefilters (wat niet werkte) heb ik het uiteindelijk overgehaald met een slangetje. Wel op tijd stoppen. Niet ideaal maar het werkte wel.

 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10011

@keffie046  met vislijm of met melk klaren.

Soms helpt ook wel even in de vriezer waardoor vetten en oliën meer stollen  . Dan kun ye uitfilteren maar je kunt dan ook meer etherische oliën kwijt raken waardoor ook smaak verlies.

Beantwoorden
Lambik
Berichten: 197
(@lambik)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

overgeheveld ipv overgehaald..

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2710
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Paar uren in de vriezer, de olieen en vetten stollen. Daarna door een koffiefilter of keukenpapier zonder toevoegingen. 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?