Hallo Allemaal,
Ik speel met de gedachte om een speciale soort bruine absint te maken voor de Wintermaanden.
Ik wil hiervoor o.a. tonkaboon, vanille, amandel en kaneel gaan gebruiken. Ik vraag me echter af of je deze ingredienten na 24 uur macereren in 80% alcohol, kunt destilleren zodat de smaakeigenschappen hiervan meekomen.
Of werkt het beter om deze na het stoken van de abint mee te nemen in het warm namaceren bij de kleuring of wellicht een combinatie van beiden?
Een absinth behoort altijd alsum te bevatten. Anders is het geen absinth
de voorgestelde tonga bonen , vanille , amandel en kaneel z8jn prima te combineren ook met een alsum .
24 u maceren in 80 % zal te kort zijn . Tenzij je het warm macereert . Op 55 graden.
Als je het als maceraat wil maken kun je het beter 10 - 14 dagen laten trekken in alcohol van rond 60 % . Maar ook zal je een beetje rietsuiker bij maceraat bij voegen tijdens macereren voor smaak opname .
Wil je het als destilaat maken met volle smaak Kun je een Maceraat maken zonder suiker . Na 10 -14 dagen deel je het maceraat . In 2/3 en 1/3 deel . Je stookt het 2/3 deel stook je af met de kruiden in kruiden mand en na stoken vul je het aan met het andere deel. Breng op drinksterkte met water en siroop van rietsuiker .