Hallo Stookvrienden.
Ik lees verschillende tijden en temperaturen voor het maischen voor Whisky.
bijvoorbeeld, 30 minuten op 55 graden, 45 minuten op 65 graden en 35 minuten op 72 graden.
kan ik dit schema aanhouden?
Groet, @ndré😎🥃
Bijgevoegd vind je wat "standaard" schema's voor bepaalde typen Whiskies. Echter is dit ook sterk afhankelijk van de grondstoffen en wat je ermee wilt qua smaak.
Tijdens de 72 graden is het raadzaam om tussendoor de jodiumproef uit te voeren, kleurt deze nog paars of donkerbruin dan is een 20 minuten extra aanhouden wel aan te bevelen. Als je genoeg diastatisch vermogen hebt zou het schema van je moeten werken.
Ik had dit schemaatje van @alchemist al eerder gezien en heb het deel voor de rogge whiskey al ingevoerd in de Grainfather app. Binnenkort proberen 😉
Bijgevoegd vind je wat "standaard" schema's voor bepaalde typen Whiskies. Echter is dit ook sterk afhankelijk van de grondstoffen en wat je ermee wilt qua smaak.
@robbert ben ik me van bewust, had alleen niet het idee dat Andre een volledige uiteenzetting zocht 😉