Meldingen
Alles wissen

Nog meer fruitvragen


moonshineaandelek
Berichten: 32
Registered
Topic starter
(@moonshineaandelek)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 1 maand geleden

Hallo,

Ik heb inmiddels al een paar kratten appels en peren geplukt en een tijdje laten staan om nu te gaan verwerken. 

Maar ik heb nog een paar vragen, dus doe weer een beroep op de ervaren stokers die hier meelezen.

Ik heb een shredder, een appelboor, een fruitpers, een 30 liter pan, gistemmers en een t500 alambiek.

Wat werkt volgens jullie als beste volgorde?

Heeft het zin om het fruit te persen? Als ik hier zo rondkijk werken de meesten met licht aangekookt fruit. Of gewoon geshred fruit.

Ik heb een slechte appeloogst. Veel appeltjes zijn niet groter dan een tomaat. Ik dacht die in hun geheel te wassen en dan te persen. Idee? of alternatief idee? 

Doordat ik de peren al even heb liggen komen er ook wat rotte plekken er in. Snijden jullie die er uit of helpt dat juist gisten? 

En nu ik toch bezig ben... mijn pruimen gaan straks eindelijk de ketel in. heeft het zin om het drijvende fruit in de sapcentrifuge of fruitpers te gooien in plaats van direct de ketel in (al dan niet met kookzak)? 

Alvast dank voor het meedenken! Ben erg benieuwd. Ik heb al gemerkt dat ieder zijn eigen ervaringen heeft maar ik zie het net als koken. inspireren en experimenteren maar met wel de goede basis. 

 

Groet!

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
2 reacties
2 Reacties
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7780

@moonshineaandelek   peren eerst door doek poetsen en stelen eraf en kroontjes eruit   . Appels stelen en kroontjes eruit Dan snijden of hakken .hierna even kook erover en daarna vergisten  .

Je hebt een T500 deze is meer gemaakt voor alcohol stoken en wat zwakker in aroma overbrengen  dus gebruik zoveel mogelijk van het fruit . Dus ook vrucht vlees  . Ook proberen af te stoken met pulp  met een dubbelebodem en kookzak . 

 

Beantwoorden
moonshineaandelek
Registered
(@moonshineaandelek)
Deelgenomen: 1 maand geleden

Nieuw Lid
Berichten: 32

@robbert Dank! Ik heb ook drie kratten heel kleine appeltjes. Dat zijn er zeker duizend. Veel werk om die met de hand open te snijden en met de appelboor blijft er niets meer over. Zat aan de fruitpers de denken en er dan een aantal grote appels doorheen te shredden want dat argument van dat vruchtvlees ben ik ook wel gevoelig voor.... Wat vind je van dat idee?

Peren met een doek poetsen is trouwens ook wel een karwei zeg! Maar ze zitten inderdaad aardig onder de spreeuwenpoep zo langzamerhand. 

Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?