mijn 20 kg peren pruttelen lekker in de gistemmer. Over n weekje klaar denk ik.
Totnutoe 'hevelde ik over' door te zeven. Dan destilleren en drinken.
Nu lees ik hier over overhevelen. Is mijn zeefmethode minder goed? Eventueel door n doek zeven moet toch ook kunnen? Ik stel me voor dat dit met ca 15 liter wel kan maar met 50 niet meer.
Dan filtreren. Dat lijkt me, als mn eerste destillaat glashelder is en ok smaakt niet strikt nodig toch?
Hevelen is een properder proces dan een emmer van 25 liter leeg kappen. Zeven werkt zeker even goed, gebruik gewoon een hele fijne zeef.
Ik zeef zelfs door een uienzak,en ik stook altijd maar een keer.gr.?Chris.v
Gebruik een oud dekbedovertrek , aan stukken gescheurd boven plastic bak. Wat klemmen rond om, en drupt er mooi door. Bij fruit laatst ff hoeken bij mekaar binden, dan eenn stok erdoor. En vervolgens opdraaien. Zo hou je een bal met fruitpulp over,