Meldingen
Alles wissen

Perzik stookwijn koek verwijderen??


Berichten: 19
Topic starter
(@bas-l)
Eminent Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Goedenavond allen,

Nu heb ik op dit moment wat wilde perziken staan te vergisten, nu las ik op het pakje gist wat ik gebruik dat er na een 2 dagen die 'koek' vruchten wat er boven op die mash komt te liggen verwijderd moet worden??

Waar is dat goed voor, want het klinkt een beetje als vloeken in de kerk. Die perziken wil ik juist mee vergisten en in een kookzak mee stoken. Ik probeer zoveel mogelijk smaak in het distillaat te krijgen.

Gr. Bas

Beantwoorden
4 reacties
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9972

@bas-l neem een kustofbuis zo hoog als de gist ton boor daar gaatjes in rondom van ongeveer 1,5 mm.

Zet de buis midden in de gist ton. Vul de ton met de vruchten om de buis heen zodat in de buis alleen vloeistof staat.

Dan kan de ketel zo nooit verstikken en kun je prima met al de vruchten en pulp vergisten .

Beantwoorden
(@bas-l)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 19

@robbert goed idee, bedankt voor de tip!

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9972

@bas-l is oude manier ook toepasbaar bij zwaar granen beslag vergisten op de korrel.

Beantwoorden
Berichten: 19
Topic starter
(@bas-l)
Eminent Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Inmiddels is deze de ketel in geweest, in één keer gestookt en direct cuts gemaakt.

Het resultaat is heerlijk, veel smaak meegekomen en zeker voor herhaling vatbaar

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?