Meldingen
Alles wissen

Rusten

Pagina 1 / 2

Kapisjon
Berichten: 518
Registered
Topic starter
(@kapisjon)
Respectabel Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Beste ,,,

Soms zie ik mensen die het over rusten van alcohol hebben ,,,

Stel ik stook met appels of peren

En ik heb een aantal liter aan het einde van de dag

Moet je dit dan nog een tijd laten rusten !?

Groetjes Shawn.

Beantwoorden
16 reacties
munckerik
Berichten: 5112
Moderator
(@munckerik)
Illuster Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Moeten hoeft niet natuurlijk maar eea wordt wat zachter als je het een tijd(je) laat rusten.

Beantwoorden
Kapisjon
Berichten: 518
Registered
Topic starter
(@kapisjon)
Respectabel Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Top ! En hoe laat je het rusten ... gewoon in een fles !? Geen slot erop !?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5112
Moderator
(@munckerik)
Illuster Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Fles met stop erop (anders verdampt de alcohol) of op een eiken vat.

Beantwoorden
Piet
Berichten: 1671
 Piet
Registered
(@betweter)
Nobel Lid
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als je fruit stookt in een alambiek, komen er ook meerdere smaakstoffen mee die een nieuwe verbinding met elkaar aangaan. Dat geldt ook voor bepaalde toevoegingen.

In principe geldt: "Hoe langere rusttijd, hoe beter".

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1213
 dumo
Registered
(@dumo)
Nobel Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hoy,

als je er niet kunt afblijven moet je er een slot opzetten HI HI HI....  😉

groetjes

Beantwoorden
Berichten: 0
 Anonymous
Deelgenomen: 52 jaar geleden

Dumo waar krijg je zo'n slot dat kan ik hier wel gebruiken,afgelopen weekeinde 2 feestjes gehad 14ltr.weg ??gr.?Chris.V

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1213
 dumo
Registered
(@dumo)
Nobel Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Leuk,

proevers en testers genoeg dan, kun je lekker recepten ontwikkelen er achter 🙂

groetjes

Beantwoorden
Berichten: 0
 Anonymous
Deelgenomen: 52 jaar geleden

Dumo ze drinken het liefs zo houden niet van zoete drankjes,ik heb er staan maar ik kan ze er niet blij mee maken.gr.?Chris.V

 

Beantwoorden
Diogenes
Berichten: 36
Registered
(@diogenes)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hoe lang laten jullie de alcohol rusten?

Beantwoorden
JohnDoe
Berichten: 772
Registered
(@johndoe)
Prominent Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Tot ik geen geduld meer heb 😉

Beantwoorden
Berichten: 0
 Anonymous
Deelgenomen: 52 jaar geleden

johnDoe ik heb wat dat aangaat weinig geduld,en mijn bezoek al helemaal geen.???gr.?Chris.V.Diogenes volgens mij staat boven jouw vraag het antwoord al,?

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1213
 dumo
Registered
(@dumo)
Nobel Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

hoy,

De neutrale alcohol laat ik nog niet te lang rusten als ik hem nodig heb (ongeveer 2 weken), als je hem niet nodig hebt die wordt niet slecht, als je fruit laat trekken ( marcereren) dan laat ik het minstens 14 dagen trekken ( marcereren) ( rusten), mijne citroen jenever zoals in recepten beschreven had ik de laatste keer ik hem gemaakt heb vergeten door het werk en heeft denk ik ongeveer 2 - 3 maand staan marcereren de citroenen sloegen wit uit, ik vondt dat dat te lang was voor mij, ik marcereer bosvruchten voor aperitief van te maken die laat ik dan wel weer 2 maand staan.

gelieve conversaties van de citroen jenever in de betreffende topic te plaatsen dan hebben anderen er ook wat aan.

van whiskey en  eikenvaten en snippers vindt je in dit forum veel info, want dat is voor mij ook nieuw.   Ik haal ook veel uit boeken.

het geen ik ondervonden heb met eiken chips heb ik hier geschreven,   http://www.stookforum.nl/thread/de-alcohol-18/2/ .

Ik denk dat je vooral door de testen en te proeven ( en ook iemand anders, vrienden), daar zult uit geraken.

Maar het is zoals we in deze topic er mee grappen, ik ga moeten grotere test bokalen nemen (of meer) al is het maar enkele ml als we proeven, een half druppel glaasje, het is altijd op.

groetjes

 

 

Beantwoorden
Kapisjon
Berichten: 518
Registered
Topic starter
(@kapisjon)
Respectabel Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Een rare vraag...

Soms laten mensen hun stooksel rusten in een eiken vat ...
Bijvoorbeeld 1 jaar .
Nu heb je dus die chips die dat een soort van versnellen
Maar zou het kwaad kunnen als je de chips een half jaar in een glazen fles laat rusten met stooksel *

Beantwoorden
Kapisjon
Berichten: 518
Registered
Topic starter
(@kapisjon)
Respectabel Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Of moet je echt blijven proeven. Per week / dag / paar dagen ??

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?