Beste stokers , ik ben een beginnende stoker en heb vorige week wijn uit de winkel gedistilleerd, dit heb ik 2 keer gedaan en voldoende voorloop weggegooid. Ik heb het percentage terug gebracht naar 32% .De alcohol heeft nu na een week rusten een hele scherpe, branderige smaak ,hoe kan dit, heb ik iets verkeerd gedaan?
Alvast bedankt
Inderdaad wat lambiek ook vraagt. Maar aanvullend niet alle wijn is geschikt om te destilleren. . Bijvoorbeeld export wijnen bevatten toevoeging als meer sulfiet , stabilisatoren en andere concerverings middelen .
Wanneer wijnen niet zijn gebotteld op eigen gaard en dus in bulk word verscheept voor elders te bottelen weet je meteen al dat deze niet geschikt zijn voor destilleren .
Ik heb sinds een paar dagen suiker oplossing in het gistvat om alcohol te maken, als het uitgegist en de ruwstook geeft gehad doe ik er fruit in om te laten trekken, als deze dan weer de ruwstook en de fijnstook heeft gehad , ben ik benieuwd of de smaak dan wel goed is.
Dit is trouwens mijn eerste brouwsel wat ik zelf maak, ik ben benieuwd