Meldingen
Alles wissen

schuimproductie tijdens stoken

Pagina 1 / 3

Berichten: 60
Topic starter
(@sjonnie54)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hallo,

Ik heb en vraagje, op dit forum heb ik mash voor whisky gemaakt volgens whisky recept 1. Wat me erg opvalt is dat het behoorlijk schuim produceert tijdens het stoken, er komt bij de striprun dus geen zuiver blanke alcohol uit zoals gewenst. Ik doe al veel minder in de ketel maar toch komt dit steeds voor. is er een tip/manier om dat schuim tijdens het stoken te minialiseren?Β  Ik hoor het graag en alvast bedankt. GrΒ  Ron

Beantwoorden
32 reacties
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Kooksteentjes gebruiken , beetje beetje slaolie toevoegen voor het stoken ..
En maischen meerdere temperaturen . In begin rond 55 gr .
Tussen 52-58 wordt de eiwit omgezet in aminozuren en polypeptiden .
Hierdoor krijg je minder schuimvorming

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

En bij je uitloop een zeefje met keukenrol dat scheelt een hoop.ik gooi er wat slaolie bij tip van robbert en ook niet te hard stoken.

Beantwoorden
Berichten: 60
Topic starter
(@sjonnie54)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

2 tips waar ik wat mee kan, bedankt

Β 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ook met enkelt mout kun je dat doen .

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

En bij je uitloop een zeefje met keukenrol dat scheelt een hoop.ik gooi er wat slaolie bij tip van robbert en ook niet te hard stoken.

Ook goede tip wat betreft te hard stoken.

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik gebruik 1 a 2 lepels zonnebloemolie, werkt prima.

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Kooksteentjes gebruiken , beetje beetje slaolie toevoegen voor het stoken .. En maischen meerdere temperaturen . In begin rond 55 gr . Tussen 52-58 wordt de eiwit omgezet in aminozuren en polypeptiden . Hierdoor krijg je minder schuimvorming

Robbert,

Bedankt voor deze tip, weet je toevallig of het met arachide olie ook werkt?

Als anti-schuim zal het vast lukken maar ik vraag me af of dat net als sla-olie geen bijsmaken geeft in je product.

Arachide olie hebben we standaard in huis, sla-olie niet vandaar de vraag.

Β 

Groet,

Mick

Β 

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Sla-olie geeft geen bijsmaken Mick, kan dit uit eigen ervaring zeggen.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

archide olie moet je net als olijf olie niet gebruiken . geven smaak af

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bewerkte arachide-olie is neuraal van smaak

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De sla-olie is ondertussen in huis gehaald.

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Zelf gebruik ik schuimstop van Vinoferm. Heel Tevreden van.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

dat is toch die siliconen toevoeging ?

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hier geen kooksteentjes, maar, omdat er regelmatig onze kleinkinderen over de vloer komen, heb ik de knikkers in beslag genomen. πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ Dan wel de glazen knikkers , weet niet of de rest de temperatuur aan kan. (+90Β°C)Β  Op de plaat leggen , waar je een kook-zak op kunt plaatsen. 20 stuks is genoeg, nooit problemen.

Beantwoorden
Pagina 1 / 3
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?