Hallo,
Ik heb en vraagje, op dit forum heb ik mash voor whisky gemaakt volgens whisky recept 1. Wat me erg opvalt is dat het behoorlijk schuim produceert tijdens het stoken, er komt bij de striprun dus geen zuiver blanke alcohol uit zoals gewenst. Ik doe al veel minder in de ketel maar toch komt dit steeds voor. is er een tip/manier om dat schuim tijdens het stoken te minialiseren?Β Ik hoor het graag en alvast bedankt. GrΒ Ron
Kooksteentjes gebruiken , beetje beetje slaolie toevoegen voor het stoken ..
En maischen meerdere temperaturen . In begin rond 55 gr .
Tussen 52-58 wordt de eiwit omgezet in aminozuren en polypeptiden .
Hierdoor krijg je minder schuimvorming
En bij je uitloop een zeefje met keukenrol dat scheelt een hoop.ik gooi er wat slaolie bij tip van robbert en ook niet te hard stoken.
2 tips waar ik wat mee kan, bedankt
Β
Ook met enkelt mout kun je dat doen .
En bij je uitloop een zeefje met keukenrol dat scheelt een hoop.ik gooi er wat slaolie bij tip van robbert en ook niet te hard stoken.
Ook goede tip wat betreft te hard stoken.
Ik gebruik 1 a 2 lepels zonnebloemolie, werkt prima.
Kooksteentjes gebruiken , beetje beetje slaolie toevoegen voor het stoken .. En maischen meerdere temperaturen . In begin rond 55 gr . Tussen 52-58 wordt de eiwit omgezet in aminozuren en polypeptiden . Hierdoor krijg je minder schuimvorming
Robbert,
Bedankt voor deze tip, weet je toevallig of het met arachide olie ook werkt?
Als anti-schuim zal het vast lukken maar ik vraag me af of dat net als sla-olie geen bijsmaken geeft in je product.
Arachide olie hebben we standaard in huis, sla-olie niet vandaar de vraag.
Β
Groet,
Mick
Β
Sla-olie geeft geen bijsmaken Mick, kan dit uit eigen ervaring zeggen.
archide olie moet je net als olijf olie niet gebruiken . geven smaak af
Bewerkte arachide-olie is neuraal van smaak
De sla-olie is ondertussen in huis gehaald.
Zelf gebruik ik schuimstop van Vinoferm. Heel Tevreden van.
dat is toch die siliconen toevoeging ?
Hier geen kooksteentjes, maar, omdat er regelmatig onze kleinkinderen over de vloer komen, heb ik de knikkers in beslag genomen. π π π Dan wel de glazen knikkers , weet niet of de rest de temperatuur aan kan. (+90Β°C)Β Op de plaat leggen , waar je een kook-zak op kunt plaatsen. 20 stuks is genoeg, nooit problemen.