Hoi Likeurtje, ja dat kan. Ik stook wel eens iets te snel -suiker stookwijn- en dan zit er zelfs een suikersmaak aan het distillaat. Maar wees niet bang om te experimenteren en daarna op het forum te rapporteren. Betweter vulde al aan: Als je het koolstof filter achterwege laat, blijven aanwezige smaak essenties best aardig intact. Ik heb ooit 4,5 kg honing -(op recept 6kg suiker turbogist want suiker heeft een hogere suiker dichtheid)-mogen vergisten en gedistilleerd. Had ook nog steeds de authentieke honingsmaak. Er is om gevochten, beste bio-borrel ooit.
hallo ik heb een vraag kan je in een smartstill ook rum of whiskey stoken?
Tuurlijk! Yes you can.
oke dankje!
Na afloop van de stook gooi ik de afgekoelde stookwijn (die naar kattenpis ruikt,trouwens),weg. Ik giet hem op 1 liter na leeg en βhusselβde still een paar keer rond zodat de steentjes het stookwijn achterblijfsel/residu los-vegen en dan voorzichtig helemaal leeg gieten in de gootsteen.
Β hoi,
dus als je hem leeg gooit met schud je hem rond met deksel? of beter gevraagd moet je die kop ook schoonmaken ? of alleen de " rvs " schaal ?
Β
grt. mike
maar dan heb je die still toch ook zeker 12 uur aan staan. als je hem tot op 1 liter leegkookt. ben je wel ff bezig. mij is altijd geleerd om te stoppen als er rond de 35 procent komt? of is dat een fabeltje. gooi er 4 liter in en gooi dan 2 liter weg met een regelbare still. ik gooi de shine er koud in. dan vol vermogen. bij de eerste druppels zet ik hem iets boven half. dan 7-8 uur druppelen. uit en weg. hoor graag of ik hier iets aan kan verbeteren.
Je kan nog steeds rum bestellen twannie
Pino, je bedoelt waarschijnlijk dan zij bij jou nog steeds suikerrietmelasse kan bestellen.
Ja Natuurlijk melasse ik had rum in mn hoofd stom he .Thanks Betweter
ik heb een smart still gekocht naar het uitpakken en in elkaar zet wou ik beginnen mar water destilleren maar hij staat nu 2 uur aan en er komt nog steeds niks uit weet iemand hoe dit komt?
Als je alleen water wilt distilleren zit je volgens mij op het verkeerde forum, ha, ha.
Ik zie dat je een nieuw model hebt gekocht met een digitale temperatuurmeter.
Ze verkopen de Smartstill zogenaamd om er water mee te distilleren, maar een ieder weet dat ie is bedoelt om er alcohol mee te distilleren.
Normaal als je er 4 liter stookwijn in stopt zal hij boven de 78 graden beginnen met alcohol af te geven van zo'n 35%. Dat hele proces duurt dan bijna 4 uur.
Dus als jeΒ hem met waterΒ vult met een veel hogere verdampingstemperatuur zal dat veel langer duren, omdat hij deze temperatuur normaal pas bereikt aan het einde van de alcohol run.
ik had er water ingedaan om schoon te maken en om te kijken hoe het werkt maar ik had er kokent water in gedaan dan zal hij toch bijna gelijk moet gaan lopen en niet dat er naar 2 uur nog steets niks uit komt of zie ik dat verkeert?
En als je de stekker van de ventilator op de Smartstill eruit trekt, komt hij dan ook niet sneller op temperatuur?
Die ventilator is er alleen om te koelen zodat de alcohol wordt gescheiden.
Beste Nimrax,
Ik lees dat je een kraantje aan de onderkant van de emmer moet gebruiken om het bezinksel niet af te tappen. Maar het bezinksel zit toch juist onder in de emmer en komt als eerste naar buiten. Of heb ik het mis?
Heey Likorman! Je hebt het helemaal goed! De kraanopening bevind zich zo'n 2cm boven het residu. Je kunt dus zonder dat mee te nemen, je hele vat legen met je kraantje zonder bezinksel. En heel voorzichtig de ton naar je toe kantelen bij het laatste restje.(No waste) π
Β