Meldingen
Alles wissen

Stooktip gevraagd.


Stierke
Berichten: 555
Registered
Topic starter
(@stierke)
Respectabel Lid
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Om een hoger rendement en neutraler smaak van mijn vodka te krijgen had ik gedacht om de esters en vetzuren te verzepen met natriumhydroxide. Als men  lange vetzuren wil verzepen moet het uren koken (zeepbereiding) Nu is mijn vraag: Kookt het tijdens de distillatie lang genoeg of zou het nog beter zijn om langer te koken? (onder totale reflux) Ik zou natriumhydroxide toevoegen in de ruwstook tot de pH 8 is van de  of is meer of minder beter? Weet er iemand meer van deze materie? Robbert? Ik weet dat ik een steenezel ben en het toch ga proberen maar twee weten meer dan één dus vraag ik het een keer.

Beantwoorden
1 reactie
1 Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7965

@stierke volgens mij staat er al wat over gebruik van natrium hydroxide bij het topic klaren ..

Natrium hydroxide wordt wel vaker gebruikt bij ernistige smaakvervuiling als sulfiet en gist residuen van ontledende cellen .

maar ook bij gemene bijsmaken als gember , hop en gentiaan.

In verleden ook werd wanneer  de  primitievelingen niet goed hun dunder onder controle hadden  door de rum stokers de  boterzuur ,azijnzuur  en ander doorslaan met natrium hydroxide gecorrigeerd.

Je kunt dus inderdaad "strippen " met natriumhydroxide . Maar eigenlijk is het de meer drastische methode bij grotere vervuilingen .

wanneer je op normale manier een vodka maakt uit granen en gist en een normale vlotte vergisting verloop zijn het de verzuren vrij laag .

Wil je toch proef op de som nemen 

Roer de natronloog door het opgewarmde beslag rond 58 gr  . Laat het enkele uren staan. . En breng daarna het p.h. op naar  5.5  Daarna kun je het overhalen . Nauwkeurig de temperatuur zo dicht mogelijk bij alcohol dampthemperatuur van 78,3 gr op brug houden 

Hou rekening met ook de invloed van natriumhydroxide op koper ./koperoxide 

 

Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?