Meldingen
Alles wissen

Temperatuur suiker en turbo gist stook


Keije
Berichten: 42
Topic starter
(@keije)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Goedemorgen allemaal!

Ik ga strak mijn eerste stook doen 😎 

De mash heeft lekker staan te pruttelen afgelopen 2 weken.

Maar op wat voor temperatuur stoken jullie een suiker en turbo gist mash?

Mijn ketel heeft een 50 cm hoge kolom met bovenin het thermokoppel.

Ben zo benieuwd naar het resultaat😃😃😃

1648282878-IMG_20220319_152153.jpg
Beantwoorden
5 reacties
5 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@keije je vraagt hoe suiker en turbogist mash te verstoken.  Zelf ga ik voor toch betere producten dan dat . Maar goed om toch nog iets ervan te kunnen maken zou je het met een brug temperatuur van tussen 78,3 tot 81 het best kunnen overhalen en waarschijnlijk met jou ketel 3 x overhalen om zo weinig mogelijk irritant vergistings bijsmaak over te houden .

 

Beantwoorden
Keije
(@keije)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 42

@robbert doe je dan weer schoon water in de ketel en dan het distillaat er weer bij gooien?

Beantwoorden
Lambik
(@lambik)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 195

@keije 

inderdaad bijmengen met kraanwater of bronwater tot onder de 40 procent. Zorg er wel voor dat de ketelvulling ongeveer 2/3 is. 

Groet, Lambik 

Beantwoorden
Keije
(@keije)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 42

@lambik super! Dank je wel!

Wat is de reden van 2/3de vullen? Om droogkoken te voorkomen?

 

Beantwoorden
Lambik
(@lambik)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 195

@keije 

De ketel werkt het best op een vulling van 2/3. Heeft inderdaad te maken met de kans op droogkoken en ook het terug condenseren (aroma verlies). Nou is dit laatste niet zo’n probleem als je met turbogist werkt. 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?