Meldingen
Alles wissen

tips gevraagt alcohol stoken uit pruimen .


Berichten: 12
Topic starter
(@sebastiaan)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi.

Ik kan 60 kilo pruimen krijgen.  Nu heb ik zelf het idee om van  30 kilo het sap er uit te persen ,en dat te vergisten.   En 30 kilo in de keuken machine te vermalen ( natuurlijk zonder de pit ) en dat te vergisten .    

Heeft er nog iemand tips of raad .    Om het te vergisten en te stoken ?

Ik heb vernomen dat als je het sap gebruik de kans op methyl alcohol kleiner is als dat je het vruchtvlees mee vergist ???

 

Beantwoorden
4 reacties
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 12
Topic starter
(@sebastiaan)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bedankt

 

 

Beantwoorden
Berichten: 5
(@gorryborry)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

nee je moet de pruimen met pit en steeltjes in een ton doen het vergisten gaat van zelf door de wildw gist die op de pruim zit en so krijg je ook de spesefieken smaak van soika roemeense pruimen jenever maar je moet het wel twee keer stoken

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Gorryborry,in Roemenie gooien ze inderdaad de hele vrucht met pit in het vergistings vat,maar gooien daar bakkers gist bij twee keer stoken is goed en soika is 55%,zo doe ik het in Roemenie en hier,hier maak ik de pruim nog kapot door er met een mixer door te gaan,de pitten gaan van zelf op de bodem liggen,ik stook soms ook de pitten mee,ik hou dan wat meer rek.met de voorloop.gr.??Chris.V.

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?