Meldingen
Alles wissen

Topic 2000 ChrisV Moonshine

Pagina 27 / 29

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Verdunt,16 ltr.geworden van 40-42% staat al weer in de zon.die is voor als we terugkomen van vacantie.maar voor we gaan gooi ik nog een vat vol dan kan de ketel gelijk aan als we thuiskomen?

Beantwoorden
Berichten: 3546
Topic starter
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goed bezig man!

Beantwoorden
Berichten: 570
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gaaf!

Beantwoorden
8 Reacties
 Mick
(@mick)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 463

@kapisjon Je reageert wel op een oud bericht.

Is ChrisV nog actief eigenlijk? Al lang niks meer van gehoord.

Beantwoorden
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 6759

@mick hij leest nog mee maar is druk. Hij komt wel weer terug heeft hij gezegd:-)

Beantwoorden
 Mick
(@mick)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 463
dumo
 dumo
(@dumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1210

@stookforum

ik miste hem ook al. voor mij is het ook lang geleden, eigenlijk van de bbq 19.

grts.

 

Beantwoorden
dumo
 dumo
(@dumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1210

@stookforum

en Lummel.

 

Beantwoorden
(@kapisjon)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 570

@mick ik durfde het niet te vragen hahah dus ik dacht ik reageer op een oud bericht

Beantwoorden
 Mick
(@mick)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 463

@kapisjon

Ik wilde het ook niet vragen en vond jouw bericht een mooie smoes om het toch te doen 😎

Beantwoorden
(@kapisjon)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 570

@mick haha we wachten af ! 
ben benieuwd,

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Leuk dat het kunstwerk van Nimrax wat hij van mijn stoken er nog op staat.vond het zelf ook nog leuk om het terug te zien.

Beantwoorden
2 Reacties
(@chriswisky)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

Trouwens ik stook nog volop,staat 140 ltr te vergisten en komt nog 70 ltr bij deze week.dus kan ik weer 3 ketels stoken,ik ben al 15 jr aan het proberen om iets een jr te laten liggen,dat lukt nog niet,Adriana vind dat ik te veel afgeef.🤔

Beantwoorden
Stefan
(@stefanjo)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 220

@chriswisky voor wat hoort wat, vanzelf komt er komt er iets voor terug, of je heb het al gekregen

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ja ze brengen mij ook veel,dus verdienen ook een flesje,we zorgen 17 jr voor kinderen en armen in Roemenië, veel mensen brengen ons spullen waar we daar veel mee kunnen doen,dus geef ik daar wel een flesje voor.

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Gisteren met Marcel een vat gevuld met maismeel uit Roemenië, gelijk wat meel etc meegegeven aan Marcel die gaat mijn recept proberen,ik stook op gevoel dus Marcel kon niet echt veel van mij leren maar was leuke middag en denk dat hij wel een beetje geleerd heeft.

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Robert er heeft mij iemand gevraagd hoe je die grondgeur uit de suikerbieten krijgt,je heb dat eens geschreven maar weet niet meer waar het staat en ik ben het vergeten (hersens weggezopen😂) 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@chriswisky er zijn verschillende oorzaken van de grondsmaak en geur.

Meestal is dat door de stof geosmine . Door een zuur toe te voegen als azijn of citroen zuur verdwijnt deze .

 

 

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

In Roemenie stoken ze veel suikerbieten maar die ruikt echt naar grond,dus bij het stoken fles azijn er bij gooien?

Beantwoorden
6 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@chriswisky vooraf stoken het vergiste beslag 2 dagen laten staan op citroen zuur of inderdaard een azijn. .

Beantwoorden
Stefan
(@stefanjo)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 220

@robbert stel je  gebruikt 50 kilo suikerbieten in je  beslag, hoeveel citroenzuur moet er dan bij? 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@stefanjo hangt af van sterkte van het citroenzuur. . makkelijkste is om aan met een ph meter te controleren ph tussen 3,5 en 4 . 

 

Beantwoorden
Stefan
(@stefanjo)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 220

@robbert dus geosomine verdwijnt bij een pH tussen 3.5 en 4

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@stefanjo geosmine wordt omgezet in een zure omgeving. Omdat hoeveelheid en graad van zuurte van citroen zuur niet aangegeven wordt en je niet te zuur moet gaan is aanbevelingen  tussen 3,5 en 4 

Beantwoorden
Stefan
(@stefanjo)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 220

@robbert duidelijk en leerzaam! Wederom bedankt!

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Dank je Robbert,zal het doorgeven aan mijn schoonouders in Roemenië 

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Net weer 50 ltr buiten gezet om te bezinken,de mash was niet meer zoet,de smaak zurig en beetje bitter dus klaar,vraag mij niet naar ph want ik meet niets,ik weet wel dat het 12-13 ltr van 40% opleverd

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Heb zaterdag gestookt om dat het uitgegist was 10 ltr van 40% heb van 5 ltr honingwhisky gemaakt moet alleen nog proeven of er genoeg honing in zit,ik heb er honing van lieve Joke onze imker en stoker in gedaan dan weet ik zeker dat het goed is

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Zaterdag de mannen van Nieuwe Revu op bezoek gehad,was leuk interview, en gezellig, ik ben zeker dat het een leuk stukje word,28 april komt het er in dus als je nieuwschierig bent.ik denk dat het voor stokers erg positief is,en heb uitgelegd dat wij geen criminelen zijn ,maar mensen die een oud ambacht in eren houden,ik heb ook nadrukkelijk vermeld dat wij niets verkopen.

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Voor diegenen die geintreseerd zijn,morgen is de Nieuwe Revu verkrijgbaar met mijn interview. 

Beantwoorden
3 Reacties
marcel1966
(@marcel1966)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@chriswisky

Ik neem aan dat jij een copy gekregen hebt, van het interview zoals het geplaatst gaat worden.

Dus dan zou jij het ook kunnen posten hier, zodat wij het ook kunnen lezen tzt.

 

Beantwoorden
(@chriswisky)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@marcel1966 dat is te veel om door te sturen.voor nog geen € 5.00 heb je de Nieuwe Revu

Beantwoorden
Paolo
(@paolo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 618

@chriswisky uiteraard ligt de nieuwe Revu op tafel .
Een stukje op jouw lijf geschreven Chris, erg leuk en waar jij voor staat 👍

1619721085-7E07A9AF-426C-48FB-A17A-EED045F35728.jpeg
Beantwoorden
Berichten: 34
(@arjan)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Als iemand  een link van dit interview heeft aub hier plaatsen. Ik ben wel benieuwd 😁

Beantwoorden
1 Beantwoorden
marcel1966
(@marcel1966)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@arjan. Zie bijlage

1619686348-IMG-20210429-WA0000.jpg
Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Laat ze maar mopperen Chris, het is een mooi stuk geworden! Ligt hier al op de koffietafel 

 

 

1619694627-16196945890765640446674602907525.jpg
Beantwoorden
Pagina 27 / 29
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?