Beste mensen
Ik heb een aantal weken geleden suikerwash gemaakt , ruwstook, fijnstook.
De fijnstook 65 % alcohol heeft 2 weken gestaan voordat ik ginkruiden heb toegevoegd en met de kruiden heb ik het nogmaals 2 weken laten staan.
Nadat ik de alcohol gezeefd heb met een koffie filter en aangelegd heb met Spa blauw met dezelfde temp , is de drank troebel geworden.
Wat heb ik fout gedaan en hoe krijg ik de drank weer helder?
Graag jullie advies hiervoor
Martin
Wellicht is dit gebeurd omdat er teveel overige resten van je kruiden nog in de oplossing zit? over het algemeen wordt voor gin de alcohol na infusie nog een keer gestookt, of worden de kruiden over een ginbasket gestookt. Hierdoor neem je alleen geur en smaakstoffen mee en laat je de stoffen die de vloeistof nu wellicht troebel maken achter.
Overigens heb ik in een boek gelezen dat je om de waas te voorkomen alcohol en water moet mengen op dezelfde temperatuur, zoals jij ook gedaan hebt. en om van de ongewilde waas af te komen stond er dat je de drank kan laten afkoelen tot 0 graden en vervolgens de boel filteren.