Meldingen
Alles wissen

Troebel distillaat na aanlengen met Spa blauw


Berichten: 98
Topic starter
(@martin74)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Beste mensen

Ik heb een aantal weken geleden suikerwash gemaakt , ruwstook, fijnstook.

De fijnstook 65 % alcohol heeft 2 weken gestaan voordat ik ginkruiden heb toegevoegd en met de kruiden heb ik het nogmaals 2 weken laten staan.

Nadat ik de alcohol gezeefd heb met een koffie filter en aangelegd heb met Spa blauw met dezelfde temp , is de drank troebel geworden.

Wat heb ik fout gedaan en hoe krijg ik de drank weer helder?

Graag jullie advies hiervoor 

Martin

 

 

Beantwoorden
7 reacties
5 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@martin74 etherische oliën uit kruiden kunnen stollen wanneer percentage zakt . Oplosbaarheid om alcohol is beter dan in water of mengsel van water en alcohol .

 

Percentage verhogen of klaren met vislijm lost het probleem op.

Beantwoorden
(@martin74)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 98
  • @robbert kan ik het wel drinken ondanks het troebel is , maakt dit voor de smaak niets uit ?
Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@martin74 je kunt het drinken.

Misschien is de smaak drinkbaar maar zal ver van een goede gin afliggen.

Gin is een destilaat op basis van graan alcohol en niet een masseraat op suikerslcohol

Beantwoorden
(@martin74)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 98

@robbert ik weet dat gin van graan alcohol gemaakt wordt, ik ben een beginnende stoker en wil wat experimenteren vandaar dat ik het van suiker gemaakt heb.

Waar kan ik graan en dergelijke het beste kopen voor een mash te maken, weet jij een adres hiervoor?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@martin74 . Ik haal mijn graan hier in burdaard bij de molen. Daar maak ik ook mijn mout van .

Je zou ook online bij  " demolenwinkel.nl " kunnen bestellen. 

Als je niet zelf mout zou je even moeten kijken bij brouwmaatje.nl of deze iets heeft of even hier of daar vragen voor andere adres .  

Beantwoorden
Berichten: 134
(@drankdier)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Wellicht is dit gebeurd omdat er teveel overige resten van je kruiden nog in de oplossing zit? over het algemeen wordt voor gin de alcohol na infusie nog een keer gestookt, of worden de kruiden over een ginbasket gestookt. Hierdoor neem je alleen geur en smaakstoffen mee en laat je de stoffen die de vloeistof nu wellicht troebel maken achter.

Overigens heb ik in een boek gelezen dat je om de waas te voorkomen alcohol en water moet mengen op dezelfde temperatuur, zoals jij ook gedaan hebt. en om van de ongewilde waas af te komen stond er dat je de drank kan laten afkoelen tot 0 graden en vervolgens de boel filteren.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@martin74)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 98

@drankdier dankjewel, ik zal het nog eens stoken, dan komt het wel in orde

 
Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?