Meldingen
Alles wissen

Troebel


Berichten: 18
Topic starter
(@vuurwater)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Een vraagje ik heb een distillaat gemaakt maar op het eind wert het een melk achting troebel maar bleef wel 40% kan dat kwaad

Beantwoorden
13 reacties
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Als je potstill stookt en op het eind meer vermogen met stoken gebruikt,

kan het zijn dat er vloeistof/schuim rechtstreeks vanuit de ketel in je distillaat is gekomen.  

Heb je wel anti-foam (anti schuim) gebruikt ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dat kan geen kwaad,ik denk dat je met te hoge themp.gestookt hebt op het laatst.gooi het door keuken papier met een paar velletjes wc papier er tussen dan word het weer helder.gr.?Chris.V

Beantwoorden
Berichten: 18
Topic starter
(@vuurwater)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heb niet gedaan heb er meteen eiken op gedaan en nu is de whiky kraak helder

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9953
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

melkachtige vertroebeling komt voor door etherische oliën en foezels . Vaak is dat bij te laag alcohol percentage dat deze gaan stollen .
Iets 90% alcohol toevoegen maakt de drank weer helder .
Bij te hoge temperatuur komen deze oliën vaak mee .
Eerder al de naloop scheiden kun je dit vaak voorkomen.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Inderdaad anti-schuimmiddel gebruiken maar nog belangrijker heeeeel goed ontgassen voordat je je wash/mash gaat stoken.

 

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Is het dan niet dat de etherische oliën en foezels zorgen voor een slechte smaak of hoort dit juist bij whiskey ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Die geven juist de smaak anders had je eea net zo goed met de reflexkolom kunnen stoken. 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Julie gebruiken zoveel midelen dat julie geen moonshiners meer zijn,gebruik julie hersens.ik stook op een manier van echte moonshiners,en maak een hele goeie drank dat is moonshine.fliker die hele rotzooi er uit en stook op de manier hoe onze voorvaders hed deden dan ben je een moonshiner,en op die manier stook ik.antie schuim midel antie foum al die rotzooi heb ik nog nooit gebruikt.ik heb een vraag julie hebben mishien teveel het programa moonshiners gezien,julie willen een drank zonder rotzooi ,julie gooien er zoveel rotzooi in dat hij nog erger is dan die uit de winkel,mijn geluk nooit hoofdpijn,1fles max (0.75cent) en puur en kraak helder,en mooie kleur en smaak als hij op eiken heeft gelegen..g????????☠️Chris.V dit was mijn laatste bericht.

 

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik voel mij geen moonshiner Chris, jij bent wel een echte, ik ben van beroep een techneut en zo wil ik ook stoken omdat dat een deel is van mijn hobby, maar ik ben wel heel erg benieuwd naar jouw drank. Ik vindt het juist erg leuk dat er in het hele spectrum gestookt wordt dat maakt het levendig i.p.v dat iedereen hetzelfde is. Dat zou jij ook moeten kunnen accepteren toch ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9953
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

etherische oliën en foezels geven smaak en karakter van de drank . maar er kunnen ook te veel aanwezig zijn of verkeerde .
De verschillende oliën stapelen zich als ware op en geven op gegeven moment te grote verzadiging waardoor alcohol troebel wordt.
Ook etherische oliën bestaan uit diverse samenstellingen . Het gaat ons om de smaak en niet de " vetten" Ook die scheiden zich bij de diverse temperaturen .
Simpelweg voorloop , de ziel en de naloop op tijd te scheiden voorkomt het probleem .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dat accepteer ik ook.en dat moet ook iedereen zelf weten,en ik resepecteer dat ook,maar ik vind het jammer om zo veel geld uit te geven om een pak suiker te verstoken of een pakje appelsap.gr.?Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Te hard stoken komt water mee ,en inderdaad olie en kan door het water komen waar je mee mengd.als je er olie in heb zitten bij hoger alc.persentage word hij weer helder,of het keuken papier trukje dat werkt meestal bij alles,ook als je vlokjes in de drank hebt of troebel.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9953
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Yep en als alcohol en filteren niet resultaat geeft een beetje vislijm toe voegen even laten rusten en daarna af hevelen of dan door filter .

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?