Meldingen
Alles wissen

Van Airstill naar destilleer pot van 20 liter


driesv
Berichten: 71
Topic starter
(@driesv)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

1 Is het nodig om de kookringen nu nog te gebruiken? Ketel 20 liter ik doe net geen 3/4 vol dus 15 liter per keer.

2 Ik doe suiker gisting dus geen methanol toestanden maar als ik voorbij de 65 gr ben is het dan Nuttig om de vloeistof op te vangen. Of rem ik op 77 gr en vanaf hij 79 graden is vang ik op ? Of misschien al 75 beginnen opvangen daar miss thermometer niet helemaal juist is.

3 Sorry Robbert denk voor jou is het nu nodig om glycerine te gebruiken ? Ik las 15 ml per liter klopt dat als ik 150 ml bij de 15 liter doe is dat ok ? Of gewoon zonder proberen.?

4 Heb sorbitol gekocht daar ik graag beetje zoet heb op 70 cl fles 40 % alcohol wat mag ik daar bijdoen? Of is dat naar smaak? Beetje proberen en zo op smaak brengen . Daarna is hij niet meer destileerbaar ? Las dat dit niet destilleren is.

5 Ik probeer de temperatuur zo lang mogelijk rond de 80 graden te houden? Als ik de curve bekijk is mijn stop punt ongeveer 86 a 87 graden dan daalt het snel? 

6:amaai zijn airstill das gewoon ingieten en vertrekken heb een test opstelling gedaan van mijn pot amaai precies labo over darmen pomp enz dan lekte hij ook eerst alles onder water stookte op Elektriciteit bijna al mijn haar omhoog vd schok. Haha ja das ander gedoe maar heb het nu is met warm water gebrobeert. Ga eerlijk zijn zal foto posten na mijn stook nog 20 uur zeker gisten en da nnog klaren. Maar heb zo'n Chinese ketel gekocht voor 100 euro we zien nu wel wat dat waart is. Mijn airstll ben ik ook een iemand kwijtgeraakt die zowat aant rondneuzen is in deze wereld dus goede thuis gevonden. Maar als dit tegen zit koop ik gewoon ineens een t500 lijkt me de max prijzig ook maar geen geklungel en goede kwaliteit daar doe ik het voor het brouwen vind ik minder leuk dan met de gestookte Alcohol dingen te experimenteren smaken enz. Ben kok dus dat ligt me meer als ik dus goed stook heb heb ik top product om verder te werken. Maar geef dat ketteltje hier zijn verdiende kans en misschien blijft het zoals het is en werk met mijn keteltje Zijn naam AL Kohol. moest toch naam hebben. Alvast bedankt jullie denken daar heb je die gekke belg weer ja sorry guys its me...Bedankt alvast als hier niet alles onderloopt en ik uitschuif en dan de elektrisch vuurtje in het water meetrek dan nog tegelijk geeloctrokeert word. Met 2 gebroken armen . Maar als alles ongeveer goed verloopt breng ik verslag en foto's uit. Mijn eerste echt stook. Heb Chinese take away bakjes 1 liter gevuld met water om indien nodig mijn koelwater rond de 21 graden te houden. Natuurlijk ook zo'n ijsblokjes houder maar das voor daarna in mijn eigen gestookte drank te doen hup wat cola erbij wat kan het leven mooi zijn 🙂 gr

Een foto in nieuwe staat van Al de Al Kohol guy 

1618234379-al.jpg
Beantwoorden
5 reacties
driesv
Berichten: 71
Topic starter
(@driesv)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Klein raar neveneffect denk dat Robbert de man is met hulp? De stookwijn was helemaal uitgegist dobber ging bijna helemaal onder. 13 uur geleden turbo klar ingedaan de geur is goed de overige stookwijn is redelijk helder en de actieve kool op de bodem. Maar  3 cm onder het wijn oppervlak drijft iets wit? Moet ik dat eruit zuigen voor stoken of met spatel of schuimspaan  eruit halen. Of is dat miss door de suiker kocht 25 kilo ineens en denk dat de kwaliteit niet als suiker van tienen of aldi pakken is. Groffer of mijn emmers niet goed proper? Heb nochtans ontsmet voor gebruik? Iets door gisting toch geen schimmel?

1618316248-20210413_135704.jpg
Beantwoorden
driesv
Berichten: 71
Topic starter
(@driesv)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

foto2

1618316287-20210413_135701.jpg
Beantwoorden
driesv
Berichten: 71
Topic starter
(@driesv)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

foto3

1618316318-20210413_035307.jpg
Beantwoorden
1 Beantwoorden
driesv
(@driesv)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 71

was mijn stookwijn voor klaren met actieve kool deze is nu wel mooi op de bodem al.

 

Beantwoorden
Berichten: 67
(@pruttel)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Leuk bezig! Persoonlijk zou ik na een schoonmaakstook (azijnwater) en goed naspoelen, de wash in de ketel doen en een proefstook doen. Ga er van uit dat je met deze stook je ramen perfect kunt wassen. 😉
Je ketel is dan iig klaar voor het echte werk!
Succes!
Ps Leer eerst (o.a.) je ketel kennen, ga dan pas experimenteren (bijv. met toevoegingen) ...

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?