@stookje voor zomige dranken wordt naloop hergebruik door toe te voegen aan 2e stook. .maar dat os maar enkele gevallen .
Ook voor naloop geld dat er veel esters inzitten , gebonden stoffen aan ethyl . En andere alcoholen waaraan bindingen hangen .
Niet alle gebondenstoffen ontleden makkelijk door destilatie . Dus ook op verschillende temperatuur schalen zullen de bindingen heel blijven en als zijnde ook overkomen.
(Er zijn eventuele hulpstoffen nidig om ze te scheiden )
Daarnaast bij een goed beslag , goed verlopen vergistingen en goede stook is een naloop met een dergelijk volume als jou t500 ketel maar iets tussen een 35 en 100- mil .dat van een lager percentage dus uiteindelijk hoeveelheid echte alcohol die er nog inzit niet de moeite .
Immers als je in naloop b.v. 50 % meet dan meet je niet alleen water en ethyl maat ook diverse andere stoffen met een lagere dichtheid dan water . Dus zou van bijv 70 mil van 50 % niet 35 mil alcohol zijn maar waarschijnlijk ook stuk minder .
DUS is het de moeite meestal niet waard om nog eens de afval resten( want dat zijn ineerste instantie voor en naloop) te destileren Tenzij je met echt grote volumes gaat werken en ook mogelijkheid om naast via Destilatie ook deels scheikundig de alcohol te kunnen scheiden en " drogen "