Meldingen
Alles wissen

Vraagje


Berichten: 3
Topic starter
(@tim1990)
Active Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Hoi allemaal. Ik ben nieuw en wil binnenkort voor het eerst mijn eigen whiskey gaan maken. Nu wil ik beginnen aan de hand van het recept dat op stookwinkel.nl staat beschreven. Bij het doornemen van dit recept vroeg ik me wel wat af, waar ik nog niet uit ben gekomen. Vandaar mijn vraag hier.Β 

In het recept staat beschreven dat ik alles gedurende een uur rond de 60graden moet houden en het hierna moet laten afkoelen tot onder de 30graden. Ik kom er echter niet uit hoe ik alles voor een uur rond de 60graden ga houden. Houd ik alles dan in een pan met een lage verhitting? Of hoe kan ik dit het beste doen? Graag jullie tips πŸ™‚

Beantwoorden
4 reacties
4 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@tim1990 Als je een pan gaat gebruiken, ga dan meteen voor een compleet maisch schema. Je kunt gerichter sturen en je opbrengst zal toenemen.

Beantwoorden
(@tim1990)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Active Member
Berichten: 3

@alchemist En als ik een vergistingsvat gebruik? Hoe kan ik dan het beste de beschreven temperaturen aanhouden

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@tim1990 Effectief er een soort van hooikist van maken, dus inpakken met isolerend spul, dekens, glaswol etc.

Β 

Maar dan ga iets hoger zitten, 67 a 69 graden water toevoegen, dan wordt je start temperatuur 65 a 67 graden en dan krijg je meer omzetting.Β 

Beantwoorden
(@tim1990)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Active Member
Berichten: 3

@alchemist top! Dank je wel! Ga ik dat proberen.

Beantwoorden
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?