Beste stokers
Ik heb een paar vragen over wat te doen na de fijnstook van de barrel 674.
Hoelang moet ik de drank laten rusten/ ademen na de fijnstook?
Wat kan ik het beste doen na het rusten , als ik het ga verouderen,
Moet ik eerst water en houtsnippers toevoegen en dan een x aantal dagen verwarmen op 30 graden, of moet het water pas toegevoegd worden na het verouderen?
Of is het beste water en houtsnippers toevoegen, laten rusten en dan verouderen en dan weer laten rusten?
Hoelang moet ik het laten rusten na het verouderen?
Alvast hartelijk bedankt voor de reactie
als je op de fles met houtsnippers eea een drie of vier maanden laat rusten met wekelijks schudden en wat zuurstof er in laat. Mijn vraag is dan; kan ik in die drie maandelijkse periode de smaak nog beïnvloeden door er iets anders (wat?) aan toe te voegen? Ik houd namelijk van rokerig (juiste mout gebruikt) en zacht, daar zit nu net de kneep, kan ik nog iets toevoegen wat de smaak zachter maakt?