Meldingen
Alles wissen

yoghurt geur aan het stooksel


wodkaivan
Berichten: 14
Topic starter
(@wodkaivan)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaren geleden

ik heb met de 8kg turbo alchohol yeast 25liter stook wijn gemaakt, circa 10 dagen laten gisten,er daarna een zakje Kieselsol/Chitosan klaringsmiddel toegevoegd zoals op de beschrijving staat en ben het gisteren gaan stoken resultaat 2.5 liter alcohol van ca. 70% voor mijn eerste stook ben ik best trots alleen de nare yoghurt geur kan iemand mij dit verklaren? ik ga het straks nog wel even door koolstof filteren en hopen dat de geur weg gaat

Beantwoorden
2 reacties
kusleon
Berichten: 214
(@kusleon)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaren geleden

hhhmm... Probeer dit is.. Mix de 2,5 ltr alcohol weer eens met 10ltr water en stook het opnieuw voor een 2de ronde.. waardoor je de stook eigenlijk nog fijner maakt..

Ik stookte eerst ook 1 maal en was trots op de winst. Filterde met koolstof de laatste restje bijsmaak weg en klaar was Clara... Maar merkte dat dit eigenlijk niet de methode was..

Run je stook gewoon nog eens of zelfs voor een 3de maal..Je gaat zien dat het dan fijner en fijner wordt en de vreemde smaak of geur verdwijnt..
Maar.. neem geen risico.. als je het niet vertrouwd.. zet het weg om de BBQ er mee aan te steken..  

PS.. probeer het eens met fruit, appels. peren, ananas of wat je maar kan krijgen.. koop gewone bakkersgist en een kg suiker bij de supermarkt... werkt voor mij beter dan het anabole gist.. (staar je niet blind op de 20% die eruit moet komen..) fruit schnapsjes zijn ook lekkerder.

Beantwoorden
wodkaivan
Berichten: 14
Topic starter
(@wodkaivan)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaren geleden

ik denk niet dat ik wat van die smaak ga proeven ik heb een oer poolse vodka ketel!

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?