Meldingen
Alles wissen

Zwavel stress!

Pagina 1 / 2

Berichten: 120
Topic starter
(@willempy)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gisteren een rondleidin(kje) gehad bij onze Friese stokerij. Was leuk om eens bij een prof rond te kijken, totdat de stress toesloeg bij mijn betere helft. Zonder koper schijnen we pure zwavel te drinken....

Omdat ik een smartstill gebruik, hebben we nu dus stress in de tent. Mijn sprits ruiken goed, smaken goed, maar uiteraard zie ik hier een uitdaging om de smartstill te verbouwen. Iemand dat al eerder gedaan? 

Beantwoorden
26 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik gebruik een ketel van aluminium,mijn koelpijp is van koper,nergens last van,in Roemenie stoken ze met de zelfde ketel als ik,en daar is de koelpijp ook van aluminium,dus zwavel?er word ook gestookt met rvs.ketels,dus zwavel? het zal wel niet zo’n vaart lopen ik drink mijn zelf gestookt vergif al 16 jr.mijn lever en nieren zijn nog in top conditie.

Beantwoorden
Berichten: 120
Topic starter
(@willempy)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank je Chris, dat vermoedde ik al.....

 

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2686
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

@Willempy, kun je iets meer context aan je bericht toevoegen? Wat werd er zoal verteld?

Beantwoorden
Berichten: 120
Topic starter
(@willempy)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Er werd verteld dat zonder koper, de spirit zwavel zou bevatten. Dat zou weer leiden tot blindheid. Dus koper zal altijd nodig zijn om te voorkomen dat er gezondheidsproblemen ontstaan.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9926
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dat koper beneficiair is is al jaren geleden aangetoond .
Klopt dat er op verschillende plaatsen in het proces van likeur maken zwavel in verschillende vormen en bindingen voorkomt .
zwavel , zwavelwaterstof , zwavelzuur , zwaveldioxide .

Heeft de distilleerderij erbij verteld dat ook de hoeveelheid zwavel afhangt van het te verwerken product ? de producten gebruikt ?
Heeft de distilleerderij verteld dat organische zwavel ( Sulfa ) ook een mineraal is dat het menselijkheid lichaam nodig heeft en dus in kleine hoeveelheiden in lichaam niet schadelijk is ?
is er ook verteld om welke hoeveelheid zwavel per ton voorkomt/ vrijkomt bij de productie van likeur ?
Een distilleerderij moet aan zeer strenge eisen voldoen en zullen binnen allerlei toleranties moeten blijven .
De hoeveelheden die we thuis maken zelfs in ketels van RVS , Aluminium , keramiek of ijzer zijn daarom eigenlijk te verwaarlozen ..

De distilleerderij zal trouwens ook niet zeggen " ga lekker thuis met koper stoken " maar eerder proberen de hobby stoker met allerlei argumenten angstig maken voor eigen productie .

Als je een handje rozijnen aan je kind geeft dan zit daar meer zwavel op dan jij thuis met jou smartstill in paar jaar zal doorgeven aan jou drank .

Mocht Je nu toch niet gerust zijn ?
Neem paar knel ringen en doe die in kanaal van de smartstill MAAR . maak de koperen ringen ook regelmatig schoon . koper oxide is slechter voor jou dan zwavel .
?

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zo'n beetje wat Robbert zegt. Zwavel is een belangrijk element in eiwitten en komt dus in de levende natuur overal voor. Gelukkig maar. Het blauwzwarte randje dat je soms in een ei ziet is ijzersulfide.

Wat niet wegneemt dat sommige verbindingen schadelijk of giftig zijn. Maar het hele verhaal maakt op mij de indruk van bangmakerij, en het lijkt verdacht veel op het oude verhaal over methanol. Dat is inmiddels ook ontzenuwd.

De grondstoffen waar wij (althans ikzelf) stookwijn of stookbier van maken, kun je gewoon eten zonder er ziek van te worden. Gist zet voornamelijk de zetmelen en suikers om in alcohol. Van alles wat de gist nog aan bijproducten maakt, is ethanol in de gemaakte dosis nog wel het meest giftig. En als je een beetje oplet met het stoken, concentreer je voornamelijk die ethanol en gooi je de rest weg als voor- of naloop of als spoeling.

Koper in het stijgende pad van de damp en geen koper in het dalende pad wordt algemeen geadviseerd. Op grond van diverse onderzoeken, niet op grond van taboes of sprookjes.

En je niet elke dag klemzuipen, natuurlijk!

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Is dat klemzuipen dan ook al gevaarlijk????ik denk dat ik maar met stoken stop als er zoveel gevaarlijke kanten aan zitten?zwavel explosie ethanol klemzuipen kater,vrouw kwaad bij overmatig zuipen van trappen vallen,is een gevaarlijke hobby?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9926
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Fietsen is gezond Chris ! maar nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat TEVEEL fietsen maak impotent en meer kans op prostaat ontstekingen .
Dus doe wat lekker is maar alles met maten .

de tandarts heeft gezegd " pas op ! alles wat lekker is is slecht voor je tanden "
Dus seks en masturberen kun je ook beter vergeten .?????

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2686
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dus stoken in laboratoria glas is zowat nog het enige gezonde? Ik heb enkel alleen nog suiker wash gestookt als newbie en zelfs daarin proefde ik een duidelijke voorloopt. Bah gwn.  Ik maak me tot zover Nog een zorgen om zwavel of wat dan ook. Goed proeven en blijven nadenken is volgens mij de beste remedie.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik drink meestal met maten,hou niet zo van alleen drinken,en waarom zou ik fietsen heb een auto,en bij de tandarts kom ik niet,kunstgebit.???en sex doen we alleen niet met maten?

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dus stoken in laboratoriumglas is zowat nog het enige gezonde? Ik heb enkel alleen nog suiker wash gestookt als newbie en zelfs daarin proefde ik een duidelijke voorloopt. Bah gwn.  Ik maak me tot zover Nog een zorgen om zwavel of wat dan ook. Goed proeven en blijven nadenken is volgens mij de beste remedie.

Laboratoriumglas is neutraal, nog neutraler dan rvs. De grap is, dat koper in het stijgende pad de smaak verbetert vergeleken met zonder koper stoken. Een koperen cent of wat kopersnippers of koperspons helpt al veel. Het is niet helemaal duidelijk waarom dat is, maar het werkt wel.

Inderdaad: blijven proeven en nadenken!

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9926
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Een beetje simpel misschien in uitleg maar koper oxideert o.a. aan vocht , zuren , zouten , acetaten . Bij het passeren van de damp die deze stoffen bevatten ontstaan dus oxiden o.a. CuO en Cu2O .
Tijdens het ontstaan worden dus passerende stoffen "gebruikt" uit de damp voor de chemische reactie maar ook de nieuwe ontstane stoffen maken weer bindingen met weer andere passerende stoffen .
Het is dus een soort filter proces op basis van scheikundige bindingen en uiteenvallen van stoffen .

Beantwoorden
Berichten: 120
Topic starter
(@willempy)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Duidelijke uitleg! Dat van die bangmakerij voelde inderdaad zo, en ook een beetje klok/klepel. Inmiddels de tip gevonden om wat (gereinigd) installatie(koper)draad in de leiding van de smartstill te duwen. Dat wordt een leuk experiment voor na de vakantie.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Waarom krijg ik van moonshine geen hoofdpijn,en van de rotzooi uit de winkel wel,dat moet je de volgende keer als je een stokerij bezoekt eens vragen,

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?