Meldingen
Alles wissen

Ss Brewtech Grain Mill & Brew Cube te koop aangeboden VERKOCHT


munckerik
Berichten: 5133
Moderator
Topic starter
(@munckerik)
Illuster Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Zo goed als nieuw SsBrewtech Grain Mill + Brew Cube

Alles-in-een ontwerp
Uitgerust met een gelijkstroommotor met hoge koppel en een aangepast transmissiesysteem dat de massieve walsen aandrijft; waardoor het bewerken van het hardste graan en mout een fluitje van een cent wordt.

Dit alles met een capaciteit van 160 kg/u.

Werking differentiële rollen
In tegenstelling tot omgebouwde veevoedermolens is de kern van deze speciaal ontwikkelde molen de 2 rollen die beiden aangedreven worden door de geïntegreerde motor, maar ontwikkeld zijn om op verschillende snelheden te draaien.

Door deze dubbele actie blijft het kaf van de mout zo goed als intact, terwijl het endosperm op verschillende plaatsen gebroken wordt. Dit verhoogt zowel efficiëntie als filtratie.

Gesleufde rollen van roestvrij staal
Daar waar andere molens ontwikkeld zijn om graan te verpulveren en uitgerust zijn met gekartelde rollen van gehard staal, is de Ss Brewtech-molen uitgerust met gesleufde rollen uit rvs 304. Dankzij de scherende werking van de Grain Mill moet er minder druk op de rollen gezet worden om een effectieve verwerking van het graan te bekomen. De sleuven verhogen de capaciteit van de 2 rollen om de mout te bewerken.

Het profiel van de rollen is volledig herzien. Waar de meeste kleine molens werken met een brede opening en kleine diameter (3.8 * 5 cm) van rollen, heeft Ss Brewtech naar grote productiemolens gekeken en zodoende de diameter van de rollen vergroot tot 10 cm en de opening verkleind.

Dit ontwerp vergroot de roterende massa en slaat draaiingsenergie op, wat helpt om plotse veranderingen in rotatiesnelheid af te vlakken. Daarbij is met een bredere rol de instroomhoek minder scherp, wat een extra mechanisch voordeel oplevert.

Precisieregeling van de opening
Dankzij 11 voorziene instelpunten kan de opening gemakkelijk en zonder gereedschap of demonteren aangepast worden van 0,5 tot 2 mm. Hierdoor kunnen vrijwel alle granen bewerkt worden.

Geëxtrudeerd aluminium chassis
Het geperste aluminium chassis type 6061 bestaat uit 2 delen en staat borg voor structurele stabiliteit, met als resultaat een preciezere afstelling van de rollers. Bovendien kunnen de instellingen consequent herhaald worden bij volgende batches.

Bij deze constructie met 2 delen worden de motor en de rollers bovendien in aparte compartimenten geplaatst. Op die manier kan er zich geen stof of afval opstapelen in de motor en de aandrijving. Alle roterende riemschijven en rollers hebben hun eigen, volledig gesloten kogellagers voor weinig weerstand en een lange levensduur.

Trechter met een capaciteit van 11,3 kg
De Ss Brewtech-molen bevat een ABS graantrechter van eigen ontwerp met een dikte van 4 mm: een lichtgewicht tank die structureel sterk is. Deze graanmolen kan tegelijk 11,3 kg graan bevatten en bij het testen van het prototype werd een verwerkingssnelheid van ongeveer 160 kg gerstemout per uur genoteerd. Dat komt grofweg overeen met een zak van 25 kg om de 8 minuten, waardoor deze molen perfect is voor batchgroottes van 19 liter (5 gallon) tot 795 liter (5 bbl).

SpecificatiesAfmetingen
Breedte54,00 cm
Hoogte28,00 cm
Lengte72,00 cm
Gewicht23,00 kg

Ss Brewtech Brew Cube

Beschrijving: Specifiek ontworpen voor de Ss Grain Mill. Bovenblad heeft nauwkeurig gefreesde bevestigingsgaten, net als een graandoorvoerpoort. Het verwijderbare onderblad is ontworpen om gemakkelijk te werken met een standaard 20-liter emmer zoals vaak gebruikt voor de overheveling van graan in huis- en nanobrouwerijen.

  • 304 roestvrij staal
  • Ongeveer 50,8 x 50,8 x 43,18 cm (20" x 20" x 17")

Specificaties
Afmetingen
Breedte52,50 cm
Hoogte13,00 cm
Lengte52,50 cm
Gewicht15,45 kg

Nieuwpriijs totaal: €1308,--

Beantwoorden
6 reacties
Murmillo
Berichten: 2035
Registered
(@murmillo)
Nobel Lid
Deelgenomen: 3 jaar geleden

wouw!

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 1987
Registered
(@alchemist)
Nobel Lid
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Succes met de verkoop Erik, het is een geweldig mooi apparaat.

 

Wat je wel nog bent vergeten te vermelden is dat deze nog werknemer van de maand is geweest bij Bio-brouwmaat 😉 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5133
Moderator
Topic starter
(@munckerik)
Illuster Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Oh ja dat is waar Nick 😁

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5133
Moderator
Topic starter
(@munckerik)
Illuster Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Verkocht.

Beantwoorden
2 Reacties
Stookforum
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 6588

@munckerik dat is snel geregeld Erik 😀

Beantwoorden
munckerik
Moderator
(@munckerik)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 5133

@stookforum het is ook een dijk van een apparaat Jan en nagenoeg nieuw. Waren veel gegadigden voor. Nu gaan 4 Friese brouwers er veel plezier aan beleven. Binnenkort de zolder weer eens opruimen en dan kan ik zelf weer gaan brouwen en stoken 😁

Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?