-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 dagen, 3 uren geleden
@robbert Haha, ik weet wat jij kunt maken. Hetgene is dat voor in het begin of voor degene die niet zelf wilt mouten en eesten is dat geen slechte mout om te gebruiken. Maar de P.P.Ms van het mout… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 6 dagen, 8 uren geleden
Welkom Tom,
Wat wil je gaan maken? -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 dagen, 9 uren geleden
@robbert Pauls Malt Thirsty Thistle heb ik in het verladen vaker gebruikt met 100% stort, heeft nog genoeg diastatisch vermogen om in ieder geval zichzelf om te zetten. Het is trouwens een van mijn favorieten als het aankomt op geturfde… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Even voorstellen!" – leuk 1 week geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Alchemist" – leuk 1 maand, 1 week geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Korenwijn" – leuk 1 maand, 1 week geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alchemist" – 1 maand, 1 week geleden
@skoelie Beide niet, wat afgeleid en bezig met andere dingen. Bedoeling is om de hobby weer in Januari op te pakken.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 3 maanden, 3 weken geleden
@mona Hoi Mona, Er zijn wat indicaties te geven maar het ligt aan de ketel, of je eventueel nog glycerine doet toevoegen om het percentage op te krikken, of je alle alcohol wilt houden of eerder de bulk (wanneer… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "tweede stook" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 3 maanden, 3 weken geleden
@prins 1 dag, 13 uur, 28 minuten en 12 seconden is het gouden moment voor de tweede overhaal. Dat lijkt uit de lucht gegrepen en is ook zo, direct achter elkaar destilleren is prima, na de eerste overhaal een… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "alcohol verdunnen naar 15%" – leuk 4 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 4 maanden geleden
@haegsch-wijndomein , even snel gekeken naar wat het voedingscentrum zegt (is makkelijker om een indicatie te krijgen) 1 portie (15 gram) kastanje bevat: Energie 28 kcal Vet 0,4 g – waarvan verzadigd 0,1 g Koolhydraten 5,2 g – waarvan… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 4 maanden geleden
@lemmy Zeker, alleen de doppen heb ik in het verleden ook wel eens gedaan op aanraden van Robbert, het geeft een warme invloed op de drank zonder echt tanine mee te geven (vooral als de schotjes weggehaald zijn).
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 4 maanden geleden
Voedingscentrum geeft al aan dat het weinig gaat opbrengen met minder dan 3% aan suiker, de productieomschrijving van een Franse producent zegt: There is a single, large seed inside the walnut. The seed coat is thin and membranous. It contains… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Gruit" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
Alchemist vind forumbericht "suikeroplossing" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 4 maanden, 1 week geleden
De laserwort zaden en mirre zijn binnen, de laserwort zaden zien eruit als uit de kluiten gewassen karwijzaad, een keer of 10 groter. Om een idee te krijgen van de geur en smaak toch even geroken en geproefd. Laserwort… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 4 maanden, 1 week geleden
@prins Het is een redelijk simpele vraag met een nogal meerlaags antwoord. Scherp is een relatief begrip en het hangt eigenlijk ook samen met de likeur die ermee gemaakt wordt, met delicate smaken zul je de alcohol meer opmerken… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 4 maanden, 1 week geleden
@prins Het is geen wet van Meden en Perzen, je kunt deze suiker soorten onderling uitwisselen. Nu gaat rietsuiker t.o.v. gewone suiker niet echt veel meer smaak geven, vooral als je het in een likeur wilt gebruiken (die mogelijkerwijs nog… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Newton, Darwin en vacuum Distillatie" – 4 maanden, 1 week geleden
@psycat het is makkelijker dan gedacht, zoek maar eens op “waterstraalpomp”, ik heb daar toch al bijna 20 jaar geleden mee gewerkt bij een stagebedrijf, toen laten zien dat je ijsvorming aan de buitenkant kon hebben terwijl het binnenin kookte…. Meer lezen»
- Meer laden