-
Alchemist replied to the topic "Heel veel vragen, van een onzekere nieuweling" – 12 uren, 36 minuten geleden
@thekid Pas gestookte drank moet eerst ademen zodat de meest vluchtige componenten eruit kunnen. Sommige soorten drank moeten sowieso nog rijpen, alles wat op hout gaat bijvoorbeeld. Pet flessen ben ikzelf geen voorstander van, gok dat het meer beschikbaarheid… Read more»
-
Alchemist replied to the topic "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 22 uren, 15 minuten geleden
Hier ook de kruiden binnen, eerste poging zelf tonic maken. Zal zaterdag door een kritische commissie beoordeeld worden.
20210304_214256.jpg -
Alchemist liked forum post "Hollandsche CCVM ketel" – 1 dag geleden
-
Alchemist replied to the topic "Kun je aardappels eesten?" – 1 dag, 2 uren geleden
@johnny ik meen dat aardappels een hoge geleringstemperatuur hebben, je zult ze moeten voorkoken om het zetmeel beschikbaar te krijgen voor de enzymen uit het mout. Doe je dat kun je er drank van maken ja, wel met diastatisch mout.
-
Alchemist replied to the topic "Recept bakkersgist" – 1 dag, 2 uren geleden
@johnny Welke ketel heb je gebruikt?
-
Alchemist replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 1 dag, 7 uren geleden
@dutchgold Ik ben totaal niet bekend met Fodmap, even googlen levert me een hele hoop informatie op. Een van de sites die ik net bezocht vermeldt het volgende;
Rum is the only spirit so far that is high FODMAP.
Bron: https://casadesante.com/blogs/low-fodmap-life/which-alcohol-is-low-fodmap -
Alchemist replied to the topic "Recept bakkersgist" – 1 dag, 8 uren geleden
@dutchgold Je wilt tussendoor meer suikeroplossing gaan toevoegen? p.H. is ook wat aan de lage kant, zou 5,5 adviseren. Het toevoegen van suikeroplossing tussendoor zie ik niet zitten om meerdere redenen. De gist bouwt alcohol op en andere gifstoffen… Read more»
-
Alchemist replied to the topic "Stookforum Merchandise" – 1 dag, 8 uren geleden
@dutchgold Is slechts een voorbeeld he 😉
-
Alchemist replied to the topic "Recept bakkersgist" – 1 dag, 8 uren geleden
@dutchgold Dat is van meerdere factoren afhankelijk dan alleen het merk bakkersgist. Ik heb voorbeelden gezien waarbij mensen een procent of 11 a 12 redden met bakkersgist. Dingen die verder van invloed zijn; Start S.G. , deze is zeker lager… Read more»
-
Alchemist replied to the topic "Stookforum Merchandise" – 1 dag, 8 uren geleden
Dan krijg je dit te zien
Untitled.png -
Alchemist replied to the topic "Stookforum Merchandise" – 1 dag, 8 uren geleden
Net geprobeerd een Poll in een bericht te gooien maar met mijn beperkte kennis lukte dat niet. Een optie is om Google Formulieren te gebruiken, dan is er ook geen registratie nodig of enige vorm van traceerbaarheid naar individuen, ook… Read more»
-
Alchemist replied to the topic "Recept bakkersgist" – 1 dag, 10 uren geleden
@johnny Blauw is meestal geen goed teken, toevallig teveel gistvoeding (DAP) toegevoegd?
-
Alchemist replied to the topic "Stookforum Merchandise" – 1 dag, 10 uren geleden
@dutchgold Wat had je dan in gedachten? Dat haal ik niet zo goed uit het oorspronkelijke bericht.
- Kaartspel?
- Asbakken?
- Ondergoed?
- Pennen?
- Notitieboekje?
- Zonnebril?
-
Alchemist replied to the topic "Stookforum Merchandise" – 2 dagen, 4 uren geleden
Zoiets?
poging-1.png -
Alchemist liked forum post "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 3 dagen, 5 uren geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Botanical Basket" – 3 dagen, 8 uren geleden
Volgens mij meerdere dranken ja, hier staat nog wat informatie;
Ik heb zelf alleen 1 poging ondernemen met een Alquitara dus kan je hier helaas niet veel verder mee helpen. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Botanical Basket" – 3 dagen, 10 uren geleden
Posted by: @berre Na heel wat productie met de T500 met extracten zou ik graag beginnen met kruiden voor gin, whisky enz.. Nu kan ik het verhaal voor Gin wel volgen met de kruiden, maar ben je ook van plan… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat is 1ste, 2de en 3de generatie gebruiken?" – 4 dagen, 5 uren geleden
Beide opties zijn in principe mogelijk, als ik me niet vergis is het erop gericht dat je een relatief arme stookwijn produceert, arm als in dat er weinig hogere alcohol en carbonzuren zijn en zo het gehalte doet opkrikken. Je… Read more»
-
Alchemist replied to the topic "kleine hoeveelheden kruiden" – 5 dagen, 7 uren geleden
@hilly Net beantwoord 😀
-
Alchemist replied to the topic "Brug te kort?" – 5 dagen, 21 uren geleden
@haak Moet je voorstellen als ik nuchter ben 😉
- Meer laden