Forum antwoorden aangemaakt

RE: Vraagjes

@concha voor mij is geen hobby maar een mannier van leven,wij maken ook nog kaas en maken ook nog in,ook verzamelen we kruiden en plukken paddenstoelen roken vlees en maken wijn.ik stook ongeveer 200l...

In forum Stel je even voor...

6 maanden geleden
RE: Mais tbv whiskey

Ps ik woon in Venlo

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: Mais tbv whiskey

@pulle ik laat de mais en zemelen uit Roemenië komen die is zoeter en bio,mijn vrouw komt van daar.we hebben daar grond die ze mogen gebruiken op voorwaarde geen kunstmest en gif.we hebben daar ook 50...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: Lekker aan t bouwen

Heb een koperen ketel van 60 ltr,gekocht in Roemenië, bodem is dubbelwandig ik stook op een brander met lpg ,heb jaren met een alu ketel gestookt ook uit Roemenië, de koperen bevalt beter,heb dit week...

In forum Stel je even voor...

6 maanden geleden
RE: Mais tbv whiskey

Ik gebruik mais zemelen en havermout, de drank word door iedereen lekker gevonden,ik leg het na het stoken in eiken vaten ik heb er een van 50 en een van 30 ltr.daar gooi ik ook een fles port bij.om d...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: Vergeten stookwijn 3,5 maanden oud

@michellolimoncello ik heb eens een vat met pruimen vergeten stond een mnd uitvergist in de tuin ik heb het verstookt en er een mooie drank van gekregen.

In forum Gist vragen

11 maanden geleden
RE: Whisky komt niet echt op kleur, tips?

Zet de flessen buiten in de zon,dat doe ik ook altijd er staat nu 60 ltr in Roemenië met eiken op een plaats waar het s'nachts koel staat en overdag warm.over 2 mnd ga ik er weer heen dan moet hij op ...

In forum Stookforum

11 maanden geleden
RE: Mais tbv whiskey

Ik laat mais uit Roemenië komen is bio en zoeter dan die van hier daar word hij ook voor polenta gebruikt.

In forum Het Café (praathuis)

11 maanden geleden
RE: Eiken vaten. Wie heeft hier ervaring mee?

@gerdy ik gebruik een vaatje van 50 ltr dat staat in mijn aanbouw daar koelt het s'nachts af en overdag word het er warm,de drank is van goede kwaliteit en mooi van kleur,om dat het vat nog niet zo ou...

In forum Stooktips

11 maanden geleden
RE: Eiken vaten. Wie heeft hier ervaring mee?

Ik gebruik een 50 ltr vat van Tas kwekerij ,in het begin niet te lang laten zitten in verband looizuur,ik heb het eerste gevuld met 50 ltr en 4 weken laten staan,daarna telkens wat langer.komt mooie d...

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Projecten 2023

Ja inderdaad neem zelf nog 20ltr mee en er staat nog 30 ltr neem ook nog 5 ltr van druiven mee wijnbrand, beter mee verlegen dan om verlegen😂

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Projecten 2023

Voor mij veranderd er weinig,heb net 60 ltr Whisky naar Roemenië gestuurd is voor de bruiloft van schoonzus,hier nog 120 ltr stoken voor we op vacantie gaan.en nog een vaatje van eiken van 50 ltr vull...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Nieuw en een beginnersvraag

Met aansteker er in gaat de vlam uit dan is het nog aan het vergisten,blijf ze branden dan is hij uitgegist of staat te koud.proef even smaakt het bitter zuur en blijft de aansteker branden dan is het...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Voorstellen

Ik zal mij nog eens voorstellen ,ik zit niet zo vaak meer op het forum druk en ik stook op een eigenwijze manier, ik stook ongeveer 19 jr ben 71 en heb in het begin veel op het forum geweest topic 200...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: 1e stook troebel wit

Kan ook komen door te hoge temperatuur of te warm koelwater.zeef het door keukenrol met laagjes wit ongeparfumeerd wc papier.ik heb dat vaker gezien bij luie stokers in Roemenië zo krijg je hem weer m...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
Pagina 1 / 11