-
concha antwoordde op het onderwerp "Browin" – 1 maand, 2 weken geleden
@rinus55 Wat was de verhouding tussen gist op suiker en de appelsap? Ik had ook ergens gelezen dat je eerst een suiker wash maakt en voordat je deze gaat stoken een liter op 2 appelsap gaat toevoegen. Dit zou de… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "gebruik vislijm" – 2 maanden, 3 weken geleden
Onlangs heb ik dit filmpje gezien dat verschillende methodes testte om een aantal producten te klaren. Misschien is er een methode bij om likeureb te klaren.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert Bedankt voor de uitleg. Hier wordt de wash in het afgesloten vat rond gepompt. Ik veronderstel dat er dan weinig zuurstof toegevoegd wordt? Of zie ik dit verkeerd?
-
concha antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 2 maanden, 3 weken geleden
In dit filmpje een totaal andere manier om een suikerwash te maken. Ik vond het zeer interessant. Ik dacht altijd eens je de gist toegevoegd had, dat je ervan af moest blijven. Het deksel niet te teveel openen en zeker… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Alcohol omrekenen" – 4 maanden, 3 weken geleden
Verzameling van verschillende formules gevonden hier en op andere forums.
mijn_berekeningen.xlsx -
concha antwoordde op het onderwerp "runnen van chinese refluxkolom met 2 koelsystemen" – 6 maanden geleden
Ik denk altijd, het koud water gaat er in, langs het laagste punt en het warm water komt er boven weer uit. Maar ik ben niet zeker …
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 2 weken geleden
@robbert Ik denk dat de meeste personen starten met iets wat ze kennen en willen na maken. Sommigen gaan daarna experimenteren met andere kruiden die ze al dan niet kennen. Dus ik denk dat het wel nuttig is om minder… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden
Het eindresultaat was ongeveer 62 procent alcohol. Daarna heb je het op een fles gedaan met Sessile eik. Heb je het dan ook al verdund met water tot vb. 40 procent alcohol? Een zeer goede film, leerlijk, zeker om het… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Goedemorgen!" – 6 maanden, 3 weken geleden
@ruud1 Ik heb het volgende recept gebruikt om Nocino te maken. Ik heb 800 gram suiker gebruikt, misschien iets te weinig want het smaakt een klein beetje bitter. Ik zal nog een paar maanden wachten. Maar het smaakt wel al… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Vraagjes" – 6 maanden, 3 weken geleden
Ik vergelijk het zo’n beetje als vissen. Dwz dat je steeds in de buurt moet zijn. Het is niet de bedoeling om snel inkopen te gaan doen. Je kan ondertussen wel iets anders doen, vb. boek lezen, mails lezen of… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "myvodkamaker" – 7 maanden, 2 weken geleden
Hier is er een flimpje
-
concha posted a new topic "Nocino" – 8 maanden geleden
Hallo, Eind juni ben ik begonnen om Nocino te maken. Dat is een Italiaanse drank op basis van groene okkernoten. Belangrijk is dat er nog geen schelp gevormd is. Na wat opzoekwerk kwam ik tot volgend recept: – 48 walnoten…. Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "een nieuwe kandidaat stoker" – 8 maanden, 3 weken geleden
@diets Waarvoor dienen die groene slangetjes? Extra bubbels voor de aquarium?
-
concha antwoordde op het onderwerp "Uitdaging! Recept voor sugarwash, max. 1 ding bestellen." – 8 maanden, 3 weken geleden
Ik gebruik ongeveer dezelfde hoeveelheden maar ik doe iets minder water in mijn pan, nl. 5l. Het duurt een beetje voordat die 25l water afgekoeld is naar 22°C. Daarom zet ik water in de koelkast of diepvries. Maar zoals Lemmy… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Juiste keuze ketel bij type drank ." – 8 maanden, 3 weken geleden
@lemmy of een Turkse hoed potstill?
-
concha antwoordde op het onderwerp "mixer en koper" – 10 maanden geleden
@alchemist Bedankt voor de heldere uitleg. Ik sta ook een beetje sceptisch tegenover beide methodes en ik ga ze ook niet gebruiken.
-
concha posted a new topic "mixer en koper" – 10 maanden geleden
Deze morgen was ik aan het kijken naar het filmpje op blender+koper . Ik vraag mij af naar jullie mening om een mixer te gebruiken na het ledigen van een houten vaatje en om op het einde van uw distillatie… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren – Vervuiling" – 10 maanden, 4 weken geleden
Wat bedoel je met de paragraaf “Ook zal het vertragen in verdamping wat percentage kan beïnvloed en hoger laat uitkomen. Anders dan de natrium.”?
-
concha antwoordde op het onderwerp "Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren – Vervuiling" – 10 maanden, 4 weken geleden
Bij het lezen van dit topic komen de namen calciumcarbonaat, natriumbicarbonaat, natriumcarbonaat regelmatig aan bod. Voor een niet chemicus krab je dan al eens sneller op uw voorhoofd. Klopt het dat al die producten ongeveer hetzelfde doen als je deze… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "nieuw keteltje (2e hands)" – 11 maanden geleden
@rummy-dummy Goeie vraag, dat wou ik ook vragen.
- Meer laden