-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Graan , mout wat te doen ?" – 3 maanden, 3 weken geleden
@kees22 nou nou nou . Vrezelijk zwaar. Ach en wee . 😀 🤣 . Ik had eigenlijk niets gepland op stook gebied . Maar het is ook zonde om al dat graan en mout van collega stoker oud laten worden… Meer lezen»
-
SanderS antwoordde op het onderwerp "Alcohol omrekenen" – 4 maanden, 2 weken geleden
@kees22 bedankt voor uw antwoord
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "GEZOCHT : stookketel 10 a 15 liter" – 5 maanden, 3 weken geleden
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "GEZOCHT : stookketel 10 a 15 liter" – 6 maanden geleden
@kees22
Dank je wel. Een aantal nog niet tegen gekomen van wat jij stuurt. Is de vorm nog van belang of is dat alleen sier? -
Theresa antwoordde op het onderwerp "Recept mirabellen likeur gevraagd" – 8 maanden geleden
@kees22 beste u ziet toch wat er staat! Het is toch wel begrijpelijk dat likeur een alcoholische drank is waar een smaakje aan zit. Smaak infusie heet dat. Infusie mag door destillatie, maceratie, met hoge druk keteltje of dan druppelen… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Recept mirabellen likeur gevraagd" – 8 maanden geleden
@kees22 zo is het omschreven. liqueur is a sugar-sweetened alcoholic beverage, typically flavored by fruits, herbs, spices, and/or nuts. (Liqueurs are distinguished from eaux-de-vie, fruit brandy, and flavored liquors, none of which contain added-sugar). Een eau de vie heeft geen… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 8 maanden, 2 weken geleden
@kees22 sulfree is al heel lang in gebruik bij wijnmakers. En daarvoor ook tekoop.Het werkt sulfiet tegen maar ook cyanide. U kunt ook zelf maken met waterstofperoxide. Natuurlijk zeg ik niet te veel pitten te gebruiken maar ik zei ook… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 8 maanden, 2 weken geleden
@kees22 er zijn nog steeds mensen die bang zijn voor het blauwzuur en dat Ethylcarbamaat . Dat is alkohol wat bind met blauwzuur. In pitten zit amygdalin dat maakt dat. Je mag volgens EFSA in een fles zelfs maximaal 35… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 8 maanden, 2 weken geleden
@kees22 bij mijn Amerikaanse ketel zit een thumper. Ook datzelfde als u verteld heb ik geprobeerd maar geeft geen verbetering als op de oude weg met een potstill. Ik laat de thumper weg voor slivovitz. Met zo een franse charantaise… Meer lezen»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept Kruskovac?" – 9 maanden geleden
@kees22
ik ben momenteel beide aan het maken. Ik laat nog weten hoe die verschillen.
Zie 2 flessen rechts. De linker is een sloe likeur.
20230719_143023.jpg -
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Glas" – 9 maanden geleden
@kees22 ook bedankt voor de reactie, on tot een 2e volle ketel te komen kun je dus ruwstook doorschuiven, dat is goed om te weten 👍
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Ketel te koop" – 9 maanden geleden
-
Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 1 jaar, 3 maanden geleden
@kees22 Elk heeft zo zijn sterke en of minder sterke kanten, niks mis mee, we zijn mensen en willen ook nog een beetje van het leven genieten lijkt mij, ikzelf ben gestopt met roken lang geleden en ben eigenlijk niet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Experiment Baijiu / Soju" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@kees22 ook daarin zijn van streek tot streek verschillende uitvoeringen. Met schalen en bollen erop maar ook een oudere uitvoering die werken als alquitara. (Dat is immers een eeuwenoude kopie van Oosterse keramiek potten .) Er zij ook mer een … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Experiment Baijiu / Soju" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@kees22 stookpotten van keramiek worden over de hele wereld nog gebruikt. In elke chinese wijk is vast en zeker iemand die nog traditioneel met zo een ding stookt . Ik kom ze wel tegen. In congo daar maken mensen potjes… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Experiment Baijiu / Soju" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@kees22 dat is gewoon zelfde type keramiek stookpot als door vasco da gama heeft meegenomen vanuit het oosten . Je vind je ze bij Chineze thuisstokers. Werkt vrij simpel met iin waterbak koeling. En net als met andere keramiek atookpotten … Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@kees22 excuses voor late reactie. Dit is rvs gaas, ik geloof gaaswijdte 2. Ik was bij een lokale groothandel in metalen (gaas, plaat, profielen, draad enz) geweest en afmetingen die ik wilde lagen in de reststukkenbak. Kon ik meenemen tegen… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@kees22. Ja, dat is de vraag is het parelgerst of parelgort(met kaft of zonder kaft).
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "mais mouten" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@kees22 Uiteraard. Echter @Drankdier wil een bourbon maken. Ik geef enkel aan dat je hiervoor niet perse de mais hoeft te mouten om aan diastatisch vermogen te komen. Je kunt hiervoor gerstemout gebruiken, waardoor je het overige deel ‘gewoon’ maiskorrels… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kees22 ik heb u niet beledigt . En mijzelf niet naar beneden gehaald. Kijk op internet of in een woordenboek ! Daar ziet u ook dat het woord Hollander nergens staat als een belediging . U interpretatie en dwaling is… Meer lezen»
- Meer laden