-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meel/bier zeef" – 3 dagen, 19 uren geleden
@weaver ik denk dat het ervan afhangt of beweging onder de zeef kunt krijgen als in roeren om de vloeistof in beweging te krijgen. Wanneer dit niet het geval is kun je last gaan krijgen bij grotere hoeveelheden granen (lees… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Op bezoek bij : – x -" – leuk 1 maand, 1 week geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Rum, mijn traject van begin tot einde" – leuk 1 maand, 2 weken geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo, ik ben Sjaak" – 1 maand, 2 weken geleden
Welkom Sjaak, Met mout en graan werken blijf ik persoonlijk het leukste vinden, het is wat meer werk maar wel de moeite waard qua eindproduct. Mocht je eerder nog een oefenrondje willen doen vooraf aan het maischen (brouwen) dan… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Beginnende stoker tips?" – 1 maand, 2 weken geleden
@northfield Welkom, Tomatenpuree is nog iets uit grootvaders tijd (in ieder geval in mijn familie), de eerste tip is dus afstappen van de tomatenpuree 😉 . Zoals bij iedere hobby geldt, lees je in en probeer het gehele… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 maand, 2 weken geleden
Boekweit maakt een stevig schuim blijkbaar, had ook meer gist dan normaal gebruikt. Staat in de douchebak en eerst het waterslot eruit gehaald, net de deksel vervangen door een zeef zodat het allemaal wat makkelijker weg kan, zal morgenvroeg poetsen… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 maand, 2 weken geleden
Aangezien het zondag is en ik nog wat tijd over heb, een eerste ronde met wat andere kruiden dan de vorige poging, ditmaal ook met een basis van wodka omdat er wat weinig voorraad blanke alcohol voorhanden is. Zelfde… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 maand, 2 weken geleden
Het maischen loopt nu, maar anders aangepakt dan hierboven geschreven en aangezien de vloeistof echt dun is (met een verhouding van 1 kg graan op 3,2 liter water) lijkt het extra leeswerk toch de moeite waard te zijn geweest. De… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Huwen" – 1 maand, 2 weken geleden
@rummy-dummy fijnstook van?
-
Alchemist vind forumbericht "myvodkamaker" – leuk 1 maand, 2 weken geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "myvodkamaker" – 1 maand, 2 weken geleden
@stookje en de smaak? Iets van aceton op te merken of niet?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 maand, 3 weken geleden
Even geheugensteuntje. Laatst een Engelse collega de eerste versie van de jenever laten proeven, hij was blijkbaar wel nog in staat de jeneverbes op te merken en noemde het een interessante drank vanwege de niet typische gin smaken, hij… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Beerenburger kruidenbitter recept" – 1 maand, 3 weken geleden
@hobbykweker goedkoop wordt een kruidenmix kopen, kruiden in het algemeen zou ik gaan voor Pit&Pit.
-
Alchemist vind forumbericht "Jenever" – leuk 2 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 2 maanden geleden
17 dagen verder en net geproefd, eigenlijk was ik meer aan het plannen voor de volgende poging en Robbert wat lastig aan het vallen. Maar soms is het bijsturen van pogingen beter op basis van de voorgaande versies. De… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Valsspelen met whiskey" – 2 maanden geleden
@gerard01 het wordt niet echt een whisky, de drank blijft hol van smaak en je merkt het verschil zeker op. 100 gram is inderdaad een hele hoop chips voor 750 ml, vanuit een leverancier van de chips Geadviseerde hoeveelheid… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Jeneverlijm ;-)" – leuk 2 maanden, 1 week geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Jeneverlijm ;-)" – leuk 2 maanden, 1 week geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 2 maanden, 1 week geleden
@mccorner ik heb het met m’n bourbon donderdag gehad, geen verbrandde lucht aan het destillaat maar wel op de bodem te zien. Als we de oude jenevermakers moeten geloven was het ontbrekende stuk water toevoegen zodat het vloeibaarder wordt…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Spiced rum maken zonder stoken" – 2 maanden, 1 week geleden
Het ligt er even aan hoever je al in het proces bent qua ontwikkeling van een recept, ik maak deze opmerking even omdat je voorstelt rode wijn als voorbehandeling te doen. De meeste spiced rums zijn een combinatie van kruiden… Meer lezen»
- Meer laden