Forum antwoorden aangemaakt
RE: stookwijn geneutraliseerd met NaOH Volgende keer doe ik dat. Als het niet neutraal genoeg is kan dan altijd nog aktief kool. Het laatste kan verder geen kwaad. Hooguit wat absorbtie verlies van vloeistof. Thx. |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: stookwijn geneutraliseerd met NaOH Dank je wel voor jullie antwoorden. Ik heb het gistvat een eerste striprun gegeven. Aangezien hier het eerste distillaat al smerig rook heb ik hiervan de eerste 200 ml in de ruitenwisservloeistof van ... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: stookwijn geneutraliseerd met NaOH De gist maakt niet uit. De 6 kg suiker op 20 liter met een turbogist was uitvergist. Eind pH was 4.5. Omdat ik gelezen had dat er altijd wat azijnzuur gevormt werd, dacht ik te neutraliseren tot pH 7.... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
stookwijn geneutraliseerd met NaOH Hi, Ik heb de pH gemeten van mijn stookwijn en deze was 4.5. Om eventueel azijnzuur weg te halen heb ik NaOH gebruikt ipv CaCO3. Had ik niet. pH is doorgeschoten naar pH 10. Is dit nog te stoken naar ... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |