-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Alcohol met sinaasappelschil" – 1 uur geleden
Hoi Gerardo
Absoluut maar de alcohol heeft de neiging troebel te worden door oplossing en neerslaan van essentiele olienn.
Je kan voor meer smaak gedroogde appelsienschillen toevoegen in de ketel.
(werkt voor alle citrus, citroen, pompelmoes, lime etc) -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 week geleden
Hi Robbert
Begrijp ik het goed dat het goud gewoon visueel effect geeft en niets doet aan de smaak ?
Of geven die goudschilfers ook smaak aan de drank ?
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2024" – 1 maand geleden
Kruidenbitter met Hibiscus ? Vreemd maar het proberen waard.
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2024" – 1 maand geleden
Hi
Pekmez staat ook op mijn agenda
Ik denk dat Pekmez ideaal is als natuurlijke voeding bij het vergisten. -
Psycat posted a new topic "Projecten 2024" – 1 maand geleden
Hi Naar jaarlijkse gewoonte zet ik een aantal projecten op stapel voor 2024. Aangezien de lente een beetje in de lucht is, kriebelt het om nieuwe smaken te zoeken. Vorig jaar heb ik geexperimenteerd met duizendknoop en er veel van… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 1 maand, 3 weken geleden
Als ik het goed begrijp, is het dubbelgestookte gefermenteerde pekmez. De kleur komt vanm de ouzokruiden ? Is het dan een fruitige ouzo of komt de pekmez meer door dan de anijs ? Gewoon nieuwsgierig want ik heb vaak pekmez… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 1 maand, 3 weken geleden
@murmillo
En ?
Hoe smaakt het ? -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 3 maanden, 2 weken geleden
Hi Robbert Lijkt me OK en ga ik proberen. Het lijkt me wel iets te zoet voor mijn smaak, maar proberen waard Ik ga dan wel die rozijnen uitpersen want die zullen wel al de alco opslorpen Bedankt voor de… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 3 maanden, 2 weken geleden
Hi Robbert Genieten van een absint terwijl de buren carbid schieten ? Ils sont fous ces hollandais 🙂 In dat oude boek van je, staat er buiten danzig en bruidstranen een mooi recept dat je ons kan aanraden voor deze… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 3 maanden, 3 weken geleden
Hi Rinus
Leuk die likeuren maar ik hou het op de smaak van alcohol. Dus eau de vie, gin, whiskey maar dan ook weer geen wodka.
Prettige feesten -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 3 maanden, 3 weken geleden
Shalom Robbert Hier je Danzig recept uit 1916. Lijkt me ergens tussen een gekruide gin en lichte aquavit. 🙂 Inderdaad is het goud in de fles een feestelijk tintje voor het oog. Ik vermoed echter qua smaak eerder neutraal. Geen… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 3 maanden, 3 weken geleden
Salaam Robbert
Danzig gold nooit gedronken maar het zou cardamom, coriander, juniper, cinnamon, wild orange, lavender, cloves en thijm bevatten ? Er zijn gins met die combinatie, maar zonder goud.
Creme de menthe lijkt me wel iets leuks als nagerecht.
cheers -
Psycat posted a new topic "Kerst en Nieuw" – 3 maanden, 3 weken geleden
Voila, we zijn er bijna, De maretak plukken en klaar voor 2024. Vraagje om inspiratie. Welk (speciaal) drankje zetten jullie tijdens de feesten op tafel? Liefst zelfgebrouwen uiteraard maar het mag ook iets uit de winkel zijn. Ik… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Dokter Oetker wordt serieus…" – 3 maanden, 3 weken geleden
Shalom Dr oetker en welkom. Ik stook al 2 decennia op gas en heb tot op heden nog niets opgeblazen. Buiten stoken is niet handig wegens bv wind of regen. garage, tuinhuis of zolder (MET GOEDE VENTILATIE) is veel handiger…. Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 4 maanden, 1 week geleden
Hi Rummy Zonnepanelen en een electrische kookplaat ? Wat is het volume dat je daar mee op temperatuur krijgt ? Ik ben een conservatieve gas-verbrander en sta versteld dat het lukt met zonnepanelen. Die zou ik (volgend jaar) willen plaatsen… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert
Shalom Robbert
Alsem + Anijs + Curacao schillen lijkt me de beste combinatie. Macereren op 90 graden alco, dan overhalen met of een verlengde kolom of een reflux.
3 jaar rijpen.
Voila, daarmee heb ik al een projectje voor 2024.
Bedankt -
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rumo Hi Rumo Zelf stoken (en uiteraard koken) met ingredienten die je kweekt of in de natuur gaat zoeken, legt een band met de seizoenen, de natuur, onze omgeving en het bereiden van heerlijke echte bio producten. Het fourageren, kweken… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert Thanks Robbert De Alsem Artemisia Absinthium, groei ik in mijn tuin. Hier NoordFrankrijk/Belgie groeit dat heel goed en worden het forse struiken. Ik groei de plant weliswaar tegen een zuidermuur in volle zon. Dat geeft uitstekende alsem en als… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 4 maanden, 2 weken geleden
Als uitsmijter een laatste observatie van 2023 Alsem (absinth) in een fruitfermentatie of een suikerfermentatie zal na overhalen onaangenaam doorkomen en het distillaat zal een bittere kleffe smaak hebben in de middentonen en de afdronk. Een beetje vergelijkbaar met een… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 4 maanden, 3 weken geleden
Hi Mana
Vergist je de bramen of macereer je die ?
Ik kan me moeilijk voorstellen dat indien je bramen en appelen (50/50) samen vergist om te stoken er nog iets van de bramensmaak doorkomt
Of lukt je dat ? - Meer laden