-
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden, 1 week geleden
Als uitsmijter een laatste observatie van 2023 Alsem (absinth) in een fruitfermentatie of een suikerfermentatie zal na overhalen onaangenaam doorkomen en het distillaat zal een bittere kleffe smaak hebben in de middentonen en de afdronk. Een beetje vergelijkbaar met een… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden, 2 weken geleden
Hi Mana
Vergist je de bramen of macereer je die ?
Ik kan me moeilijk voorstellen dat indien je bramen en appelen (50/50) samen vergist om te stoken er nog iets van de bramensmaak doorkomt
Of lukt je dat ? -
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden, 2 weken geleden
Lukt nog steeds niet.
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden, 2 weken geleden
Hi
Mijn druiven gaan naar productie van azijn en een beetje naar vergisting. (goede) wijn maken is aartsmoeilijk volgens mij.
Blij dat het jou lukt. -
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden, 3 weken geleden
Shalom Maestro Ik ben toch al meer dan 2 decenia bezig maar toch tracht ik ieder jaar een paar nieuwe zaken uit te proberen. Meestal is dat geen succes maar toch, je leert altijd iets bij dat vroeg of laat… Meer lezen»
-
Psycat posted a new topic "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden, 3 weken geleden
Et voila ! Het jaar is nagenoeg achter de rug. Zeker omdat de recente storm een massa mispels heeft afgerukt en dat we dus beginnen aan de laatste vruchtvergisting van het jaar. Dus even tijd voor een terugblik met wat… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Witte aanslag in hals en condensator" – 5 maanden, 3 weken geleden
Thanks Robbert
Ik heb hier de analyse van mijn kraanwater en dat bevat
137mg/l calcium
10 mg/l magnesium
13 mg/l sodium
51 mg sulfaten
Dus dat magnesium verdampt aan 80 C en zet zich dan af in de kolom ? Interessant
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 5 maanden, 3 weken geleden
Et voila. Heb de verschillende fermentaties overgehaald en ik kom tot hetvolgende resultaat Maceraat (niet overgehaald) niet echt geslaagd Fermentatie zonder suiker : Magere opbrengst, lichte kweepeer smaak, monotoon en niet het rijke aroma van de kweepeer Fermentatie met 50%… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Witte aanslag in hals en condensator" – 5 maanden, 3 weken geleden
Hi Robbert
Vanwaar komt dat magnesiumzout ?
Ciao -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 6 maanden, 1 week geleden
Hi Sinds ik ben beginnen experimenteren met kweepeer, heb ik ontdekt dat het eigenlijk een fantastische vrucht is. Niet alleen bevat het veel suiker : 13gr vs 16 voor druiven en slechts 10gr voor pruimen. Dus knallende vergisting die loopt… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 6 maanden, 2 weken geleden
@dutchie
Hi
Zijn die kweeperen van je al geel of nog groen ?
Ik heb de mijne moeten plukken en laten rijpen.
Gewoon nieuwsgierig
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 6 maanden, 2 weken geleden
Thanks Theresa en Robbert Aangezien er dit jaar massa’s kweeperen zijn en ze door de prachtige nazomer zelfs goed rijpen, zal ik verschillende batches maken. 1. Pulp met suiker 2. Pulp zonder suiker 3. Maceraat. Hier maakt men veel… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 6 maanden, 2 weken geleden
Bedankt Robbert
Zou je suiker toevoegen aan de pulp ? Die kweeperen hebben een eerder laag suikergehalte. -
Psycat posted a new topic "Sidonie" – 6 maanden, 2 weken geleden
Shalom Neen niet sidonie van Lambik maar cydonia oblonga oftewel kweepeer Mijn bomen kreunen door de heerlijke nazomer onder het gewicht van de talrijke, geurende kweeperen. (Doet me aan Mae West denken) Helaas eindigen die peren maar al te vaal… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 6 maanden, 4 weken geleden
@robbert ” dat is nu juist ook de reden dat dranken zoals absint zowel Maceraat deel en gedestilleerd deel hebben om breed smaak palet te krijgen en ook waarom gin juist niet een Maceraat maar fusie door destillatie via kruiden… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 6 maanden, 4 weken geleden
Das precies wat ik bedoelde. Iedereen gooit weleens kruiden samen op basis van een voorliefde voor de smaak ervan. Maar de som is zelden een harmonische eenheid van de verschillende elementen. Helaas vereist dit tonnen ervaring om tot de juiste… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 6 maanden, 4 weken geleden
Oh en eenmaal je ervaring krijgt, ga je merken dat er een geweldig verschil zit in kruiden alnaargelang hun oorsprong, moment van het oogsten, leeftijd etc etc. Ik drijf mijn herborist tot de wanhoop door de kruiden te ruiken, te… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 6 maanden, 4 weken geleden
Hi Rickerdt Jouw methode is wat de meeste onder ons wel eens uitproberen. een hoop kruiden bijna willekeurig samenvoegen en macereren. Hopende dat ze harmonisch op elkaar gaan inwerken en dat de verhoudingen correct zijn. 1 kans op miljoenen… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 11 maanden geleden
Et Voila. Mijn eerste 2023 project, opgestart op 15 April en is nu, eind Mei, afgerond. En het is een blijver. Eerst en vooral zeggen dat duizendknoop een sterke, kruidachtige smaak afgeeft die, net zoals hop, zich moeilijk op de… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 11 maanden, 1 week geleden
En dan nu : De Tastingnotes ! Voor het proeven heb ik een paar duizendknoop-scheuten koud geperst. Deze drank is fris, luchtig zelfs een beetje fruitig met een hint van kruiden. Daarna de fermentatie. Een pure duizendknoop fermentatie heeft… Meer lezen»
- Meer laden