-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Dadels macereren" – 2 weken, 2 dagen geleden
@psycat dadels worden zeker wel vaak vermeld . Maar voornamelijk Midden Oosten. O.a. in iran gebruikt om een arak van te stoken. Vergisten gemengd met rozijnen op een traag of spontane gisting . Kaneel , kruidnagel ,citrus , vijgen en… Meer lezen»
-
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Alcohol met sinaasappelschil" – 2 weken, 6 dagen geleden
-
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Alcohol met sinaasappelschil" – 2 weken, 6 dagen geleden
@psycat
Bedoel je gedroogde sinasappelschillen
Bij alcohol 40% en dan stoken?
Of gedroogde sinaasappelschil bij suiker stookwijn? Hoe droog je sinaasappelschil in oven of in de zon?
Vast bedankt voor antwoord
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 4 weken geleden
@psycat in bruidstranen en danzig wasser word zowel 22 karaats bladgoud vlokjes gebruikt als eetbaar goudvlokjes . Echt goud heeft geen smaak invloed en passeert gewoon maag en darm . Eetbaar ” goud” heeft wel iets smaak maar je gebruikt… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 maanden, 1 week geleden
@psycat 2 keer gestookt op koper. Daarna laten luchten en op limousine eiken gezet.
Dus alleen de pekmez vergist en twee keer gestookt. -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 maanden, 1 week geleden
@psycat zacht en best fruitig. Ben blij met het resultaat. Wil nog een poging doen met een ander gist.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 4 maanden, 1 week geleden
@psycat makkelijkste is even spul in sapcentrifuge. Je mag ook minder kandij suiker gebruiken als je minder zoet wil . Er zijn ook mensen die 500 gr erdoor doen. Carbid schieten is hier een traditie op oudjaarsavond. Best wel geinig… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 4 maanden, 1 week geleden
@psycat ne moet wel een beetje gek zijn om toch gelukkig te kunnen zijn . Misschien is een soort boerenjongens een idee ? Lekker ook met ijs . Neem 500 gram amandelen. Mik die even in kokend water giet het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 4 maanden, 1 week geleden
@psycat dat is inderdaad uit mijn boek. Het is wel iets vergelijkbaar met gin . Lekkere kruiden combinatie. Nee kerst gedoe hier. Alleen paar verplichte extra vrije dagen. Dus een beetje in schuur klussen . Ik moet nog een motorfiets… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 4 maanden, 1 week geleden
@psycat gin nooit gedronken of gemaakt, whiskey is niet mijn ding, of nog te weinig gerijpt heb wel wat gemaakt. eau de vie staat nog op de to doe lijst, heb eigenlijk nog niet echt mijn drankje gevonden en probeer… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 4 maanden, 1 week geleden
@psycat ik maak raffaello zonder raffaello, is een vreselijk lekker likeurtje en ik maak hem iets dikker en dan wat aardbeien er bij. proef versie gemaakt en die was zo op, en ietsje warm of niet ijskoud vind ik het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 4 maanden, 1 week geleden
@psycat danzig staat hier ergens op forum. Ik heb het ooit eens geplaatst. Goud blad maakt het juist feestelijk. Net als in bruidstranen. Crème de menthe is een mooie afsluiting na het nagerecht. Zijn veel van dergelijke likeurtjes die lekker… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 4 maanden, 1 week geleden
@psycat kerst zegt mij niets het gaat mij voorbij als gewone weekend dagen . Beetje uit de tijd en oubollig fees. Als ik om een of andere reden toch een feestelijke drank maak dan is het bijvoorbeeld Danzig gold ,… Meer lezen»
-
RummyDummy antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden geleden
@psycat ik heb een kookplaat met twee zones 2250 Watt en 1900 Watt deze zijn geschikt om zowel m’n 12 liter als 3 liter kereltje te verwarmen..
Grt.RB -
Robbert antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden geleden
@psycat het is beste om dit ook na macereren 2/3 deel overhalen op alembiek daarna weer samen voegen met het niet overgehaalde deel. Niet met kolom . Daarmee verlies je toch teveel etherische oliën. Net als standaard absinthe krijg je… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden geleden
@psycat het kweken van tuinkruiden en een klein beetje groente en fruit voor koken deed ik al. En als ik over een paar jaartjes naar een ander land ben verhuist proberen we voor een groot deel zelfvoorzienend te zijn. Mijn… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden geleden
@psycat ik was laatst bij forum lid Bewust en hij gaf mij een alsem plantje mee. Ik heb de verkleurde bladeren er af geknipt en wat potgrond en voeding erbij gedaan. Het alsem plantje staat nu op een plekje buiten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden, 1 week geleden
@psycat jazeker. In verleden waren er meerdere vormen van drank op basis van alsem die onder de naam absinthe vielen . Verschillende landen en streken gaven het een naam. Alsem anijs . Alsem anijs venkel . Alsem anijs Curaçao schil…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden, 1 week geleden
@psycat absinthe is inderdaad een drank die minimaal een jaar moet rijpen . Een alcohol uit fruit wanneer moet goed uitgestookt bevat veel zuren dat zal zeker merkbaar zijn. Graan is inderdaad vriendelijker in smaak maar niet alleen in absint… Meer lezen»
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden, 1 week geleden
@psycat dat is vervelend. Tot op heden staat mijn witte wijn nog op de sur lie (totaal 21 liter) en zo ook de rosé (16 liter) de witte wijn wil ik eerdaags gaan overhevelen om te gaan klaren. Dit jaar… Meer lezen»
- Meer laden