-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 20 uren, 2 minuten geleden
@concha er zijn heel veel verschillende dranken met slecht 2 – 10 kruiden. Er zijn ook inderdaad kruidenbitters met meer dan 30 verschillende kruiden. Wat dat betreft voor ieder wat wils . Maar het is ook zo dat als je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 20 uren, 15 minuten geleden
Vooraf het inzetten van kruiden is de alcohol eersr verdunt en uiteindelijk breng je de drank op drinksterkte.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 dag, 19 uren geleden
@rumo froubuurtster bitter vind je als tiny projects 8 . In de lijst hier boven of op youtube kanaal RobbertX
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 dag, 20 uren geleden
@rumo 3 en half jaar gelden had ik hier stokers uit verschillende windstreken en hebben we met in achterhoofd uit die streken drankjes als schrobbeler , schylger jachtbitter , nobeltje en fladderak een drankje gemaakt. Uit kruiden van die drankjes… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 dag, 23 uren geleden
@rumo de limon lime is inderdaad een lekker fris likeurtje met pit . En is ook uit oude boeken . Tegen woordig vervagen likeuren . Wie kent nog de bruidstranen, creme de menthe , creme de cacao, elixer d’ anvers,… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 dagen, 4 uren geleden
@mana de whiskey filmpjes zijn tot mijn verbazing zelfs duizenden keren bekeken. Het is puur als voorbeeld om te laten zien hoe simpel je al whiskey kunt maken . Smaakprofiel aanpassen is basis product en maisch proces aanpassen. In veel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 dagen, 20 uren geleden
Even algemeen vraagje omdat de meeste aandacht altijd uitgaat hier naar whiskey , rum en gin en ik zie dat van mijn filmpjes de bitters en dergelijke amper beken worden . Zou er intresse zijn in een kort tiny filmpje… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 2 dagen, 22 uren geleden
@rickerdt een laag alcohol Maceraat neemt inderdaad meer tijd en je zal nog een paar % verliezen tijdens de periode even als dat je bij langer macereren ook meer looizuren uit zaadwanden weekt . Peulen en zaden altijd even kneuzen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Lekker aan t bouwen" – 2 dagen, 22 uren geleden
@richard-k als het zwarte niet met schoonmaak azijn eruit wil kun je ketel vullen met wat verdunde zoutzuur. . Als het koper gewoon blank is kun je een vaatwasmachine reiniger gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe nu verder" – 3 dagen, 4 uren geleden
@richard-k onder andere het is een kamer voor aroma infuus aan alcohol . Plaats voor Verzadiging . En ook een lichte reflux van kookvocht . Ook dient het als een spatbol . De vorm heeft invloed op flow . Het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 dagen, 19 uren geleden
@rvdh tijd zal het leren maar uitgaande van ervaring met het druiven ras en het hout wat ik gebruik en de gebruikte methode komt het zeer dicht bij een franse cognac.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 3 dagen, 19 uren geleden
@theresa inderdaad dat was door het verhitten in smoker / Drystill van kruidnagel , lisdodde , ceder, mirre , amandel, walnoten , hazelnoten infuus aan een brandewijn .
Ik heb de box niet meer waarmee we dat deden. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "schnapps" – 3 dagen, 19 uren geleden
@hermanwerkman experimenteren of advies vragen bij mensen met ervaring. . Alles is mogelijk.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "schnapps" – 3 dagen, 20 uren geleden
@hermanwerkman het balanceren van smaken kan door contrast toe te voegen. Zuur staat tegenover bitter en omgekeerd. Dus wanneer bitter overheerst kan een zuur ertegen over. Een scherpe smaak vlak je af door zoet . Muf – bitter als gentiaan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 dagen, 21 uren geleden
@concha nee het is onverdund in de fles gegaan omdat ik geen vat van dit kleine formaat had . Het hout is er weer uit nu en er zit een prop watten stevig in waardoor de drank kan ademen en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 3 dagen, 23 uren geleden
@psycat het vreemde is dat van de filmpjes die ik heb gemaakt bourbon en whiskey achtige de meeste bekijk heeft en de kruiden bitters juist de minste . Anders had ik wel meer met kruidenbitters gedaan. Oranje en rood bitter… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "schnapps" – 4 dagen geleden
@hermanwerkman suiker toevoegen bij vergisting maakt meer alcohol maar zal het zure niet afvlakken. Wil je dat afvlakken kun je bittere sinaasappel ( Curaçao) schil in korf mee stoken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 4 dagen geleden
@psycat dat is nu juist ook de reden dat dranken zoals absint zowel Maceraat deel en gedestilleerd deel hebben om breed smaak palet te krijgen en ook waarom gin juist niet een Maceraat maar fusie door destillatie via kruiden mand… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 4 dagen, 2 uren geleden
@psycat inderdaad versheid is altijd van belang en ook de manier van extractie. Anijszaad en citrus schil zijn 2 sterke voorbeelden waarbij verschillende van extractie duidelijk merkbaar zijn in eindproduct en dus ook leuk te mee te experimenteren met: Koud… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 dagen, 2 uren geleden
@rumo koken heeft voordelen dat je het enzym kapot maakt wat methyl afstoot , het maakt celwanden kapot en daardoor meer versappen. En minder kans op neven infecties. Maar vaak wordt wel de fout gemaakt om dus ook echt van… Meer lezen»
- Meer laden