Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL
Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Fruitsap vergisten" – 23 minuten geleden

    @martin74 het gsngt af van het eigen suiker gehalte van de sap of er suiker bij moet en hoeveel.
    Hou wel rekening dat des te meer suiker erbij komt des te zwakker de eigen smaak van het fruit. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "zoek recept om cognac te stoken" – 1 dag, 2 uren geleden

    @johans Zo te lezen kun je het best kiezen voor een potstill .  
    Ook Calvados  wordt gedestilleerd op een charantaise . Ook daarvoor zou je met iets meer bewerkelijkheid de potstill kunnen gebruiken om de juiste methode te benaderen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "zoek recept om cognac te stoken" – 1 dag, 7 uren geleden

    @johans wat wil je naast brandy meer maken aan drankjes . ?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 1 dag, 7 uren geleden

    @rummy-dummy gaat alleen over koud Macereren en ontbreekt ook tijd van maceren en daarnaast is het meceraat voor gebruik als Maceraat likeur of is het voor herdestilleren

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 1 dag, 17 uren geleden

    @rummy-dummy temperatuur van 55 graden en paar maal opnieuw door laten stromen .  Ook warm macereren is 55 a 57 gr .  Tijd hangt af van product.  2 uur tot sommige 12 uur . in warm Macereren komen meer andere…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum kleuren" – 1 dag, 19 uren geleden

    @albert1969 ja je kunt bij veel toko’s.  ( Aziatische winkels) diverse kleurstoffen kopen  alle kleuren van regenboog. .
    (Persoonlijk zou een bianco rum goed van smaak niet kleuren met die  E nummers )
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum kleuren" – 1 dag, 23 uren geleden

    @albert1969 natuurlijke kleuring krijg je door , coffie bonen , cacao , kaneel , caramel. wilgenbast .
    Zwaar geroosterde koffieboon of cacao  boon geven snel kleur .
    Of je kunt de flesjes kleurstof gebruiken.  
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "zoek recept om cognac te stoken" – 2 dagen geleden

    @johans een leuke potstill erbij en dan wat vaardigheid lukt het zeker een een brandy te maken. .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "zoek recept om cognac te stoken" – 2 dagen, 2 uren geleden

    @johans voor echte cognac moet je een wijn maken uit uitsluitend van de negen druiven rassen die daarvoor erkend zijn . Uit het hoofd weet is ze niet allemaal maar de meest gebruikte zijn De ugni blanc ,Jurançon , semillon…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo ik ben nieuw." – 2 dagen, 2 uren geleden

    @lambik wanneer je een goed basis  beslag hebt en goede producten met goed verlopen vergisting kun je in eerste overhaal ‘ met weghalen voorloop en stoppen op einde hart  en niet te lang doorstoken ( in regel stoppen boven 52…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eiken vaatje('s)" – 2 dagen, 18 uren geleden

    https://www.brouwmaatje.nl/ heeft ook vaatjes oo voorraad

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appelmoes" – 2 dagen, 19 uren geleden

    @pulle wie niet dan ? .  Beginners gein .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo ik ben nieuw." – 2 dagen, 21 uren geleden

    @lambik https://youtu.be/EBDtxk1uwhI

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo ik ben nieuw." – 2 dagen, 22 uren geleden

    @lambik bedoel je het Brandy filmpje met de alquitara of het filmpje alcohol uit druiven concentraat ??

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo ik ben nieuw." – 2 dagen, 22 uren geleden

    @lambik bedoel je het Brandy filmpje met de alquitara of het filmpje alcohol uit druiven concentraat ??

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat ging er mis ?" – 3 dagen, 2 uren geleden

    @johans in jou beslag maken is wat fout gegaan waarschijnlijk waardoor je een relatief lage opbrengsr hebt . Je moet het inderdaad nog een 2e keer stoken.  De grainfather is leuk voor wat brouwen en een beetje leuk knutselen met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Likeur recept vraag" – 3 dagen, 8 uren geleden

    Je kunt een destilaat maken van beiden maar ook een Maceraat. 
    Met een goede basis alcohol is de hoge 93% niet nodig .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "vraag over ervaring met insecten in de grondstof in dit geval palmsuiker" – 3 dagen, 8 uren geleden

    Jw hebt duidelijk vergeten de palmsuiker te zuiveren voor gebruik. Het voorkomt veel problemen om altijd palm suiker maar ook melasse te zuiveren . Gebruik wat sulfiet en daarna stoken . De putlucht is zwavelwaterstof dit komt van rottende gist…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 3 dagen, 8 uren geleden

    @brandt-r   kokos smaak krijg je het beste aan de rum door  percolatie van de rum over komosnoot schaafsel. Of eersr een extract te maken van het schaafsel en dan dat tie te voegen .  Kokos is een vrij fragiele smaak….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Schalen van hazelnoten vs walnoten" – 3 dagen, 20 uren geleden

    @odevie hazelnoot doppen geeft een hele mooie goudbruine kleur . En ook een houtachtige ,vanille  nootachtige smaak beetje hint zelfs van amandel. .
    Prima buikbaar dus. 

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Fruitsap vergisten

    Door Martin74, 3 uur geleden

  • Ambachtelijk stoken met hart voor de natuur

    Door Koekiemonster, 19 uur geleden

  • Schapenmelk Wodka

    Door Bewust, 23 uur geleden

  • Op een zonnige zondag gin uit de thumper

    Door Bewust, 2 dagen geleden

  • Rum kleuren

    Door Albert1969, 2 dagen geleden

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens