Forum antwoorden aangemaakt
RE: Calvados van appels uit de Betuwe € 0,35 per kg Ik heb vandaag een workschop bijgewoond bij brouwland. Wat ik daar leerde is dat je voor calvados normaal gezien geen eetappels mag gebruiken. In Calvados voegen ze geen extra suiker toe. Men maalt de... |
In forum Spirits |
6 jaar geleden |
RE: Wie wil mijn manuscript over stoken lezen? Ik wil het wel lezen en mijn bevindingen melden |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Wijn distilleren vraag Robert, Wijn maken kan ik wel, ik heb een twee jarige opleiding als wijnbouwer gevolgd bij Syntra in Hasselt. Alcohol stoken is een ander paar mouwen, ik lees er veel over maar ben hier nog een groe... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Wijn distilleren vraag Robert pitten zijn niet mee vergist daar ben ik 100 % zeker van. Waarom ik hier zoveel moeite in stopt ... Omdat ik hier ook uit leer en weggooien kan je altijd nog. In de wijn zit een fout maar de ... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Wijn distilleren vraag Robbert, De wijn stond in een wijnkelder was 1 jaar oud ( niet te warm) hij was ook niet zuur of zo enkel de afdronk te bitter hij had ook geen hout gehad. wat ik uitstookte was ook best ok enkel de ... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Wat ik me afvraag? Zal ik doen |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Wat ik me afvraag? Aan allen die een antwoord gaven, bedankt hier kan ik mee verder. ik ga morgen de 4 liter op 70 % terug verdunnen tot 40% met gedistilleerd water en een 3de maal uitstoken. Omdat ik reeds ca 3% voorlo... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Wat ik me afvraag? Deze wijn komt niet uit de winkel, deze komt uit de eigen wijngaard, gemaakt zonder toevoeging van chemische brol. |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
Wijn distilleren vraag Ik had 30 liter witte wijn van vorig jaar die niet lekker smaakte, dus ik dacht ik stook hem uit.In 3 maal de ruwstook gedaan met als opbrengst 3 x 2 liter alcohol van ca 50:% en telkens 30 ml voorlo... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Palinka ketel omgebouwd Vanmiddag getest, opwarmtijd ca 90 minuten dan een stooktijd 150 minuten voor 12 liter prut, alcohol percentage van de eerste stook ca 1.75 liter van 35% gestopt op 90° . |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
Palinka ketel omgebouwd Ik heb mijn palinka ketel omgebouwd naar een Bain Marie ketel zodat de prut niet kan aanbranden. |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Hopbellen als aroma Ik zou niet weten welke hop het is. Ik zal er eerst thee mee zetten. |
In forum Het Café (praathuis) |
6 jaar geleden |
Hopbellen als aroma Ik heb in mijn ketel een mandje gemonteerd waarin ik aromaten kan leggen. In mijn tuin groeien hopbellen, nu vraag ik me af of ik deze kan gebruiken bij de tweede stook om aroma toe te voegen. Heeft i... |
In forum Het Café (praathuis) |
6 jaar geleden |
RE: Test op methanol Toen de eerste auto op de markt kwam vond men het ook maar niets en moest er een man met een vlag voorop lopen. Ik vind het wel de moeite waard om wat te laten testen. |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Test op methanol Als je meer weet hoor ik het graag, ik wil wel wat laten testen. |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |