-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 2 maanden, 2 weken geleden
@rumo tijdens het maischen in koude schuur is er veel uitgedampt. Dus mede daardoor ook ” ingekookt”
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 2 weken geleden
@rumo niet normaal he hoenduur het allemaal word.
Ik heb er ook eens een eau de vie van gemaakt en op walnootdoppen gezet dat was best smakelijk .
Ik zal morgen eens nieuwe cider maken en op keg zetten. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol in het nieuws" – 2 maanden, 3 weken geleden
@rumo als ik het zo lees lijkt het een soort basis recept voor ijs (melk, peer, karamel, vanille, hazelnoot en anijs). Zal een zachte basisalcohol of rum tegenover staan.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol in het nieuws" – 2 maanden, 3 weken geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 2 maanden, 3 weken geleden
@rumo ook iets van p.H. buffer? Bij Saense was de p.H. voor vergisting al 3,8, dat geeft niet superveel speelruimte voordat de gist inactief wordt door een te lage p.H, daarom ook de krijtjes want meneer had geen zin in… Meer lezen»
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 3 maanden geleden
@rumo dankjewel
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 3 maanden geleden
@rumo ik heb goede connecties. Het enige is ze sturen mij toe zonder vragen hoeveel ik zou willen.
Dus ik denk dat ik iets te veel heb en dan gaat overtollige dan weer de container in. -
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 3 maanden geleden
@rumo dankjewel
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 3 maanden geleden
@rumo ok, maar nu nog gist toevoegen daarvoor is het te laat denk ik. Ik heb 4 gr citroenzuur gebruikt, 10 gr gistvoeding amonium diphosphaat
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 maanden geleden
@rumo daar heb ik ook last van. Ik probeer al 24 uur op jou te reageren maar hij laad slecht. Zal een melding maken bij de directie. Ik zal weer vlierbliesoemsiroop inslaan. Ondanks dat ik nog voorraad heb, heb ik… Meer lezen»
-
janm antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen ik ben Jan" – 3 maanden geleden
@rumo als newbee kon ik nog geen foto´s plaatsen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo dat heb je helemaal bij rechte eind absinth ,pernot , genepi , maar ook Chartreuse en Benedictine moeten flink rijpen. Net uit de ketel is het niet te smurfen. Maar eigenlijk geld dat voor alle dranken. Er is tijd… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo Hey wat leuk dat je er nog op terug komt. Fijn dat de gist jou ook bevalt. Ben ook benieuwd naar je druiven. Ga je nog een poging wagen met cider voor de zomer met CL23?
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo dank je voor de Feedback. Bij @robbert op zijn filmpjes een grotere hoed gezien. We zijn ook aan het verzinnen om dat om te bouwen zodat de “uitlaat” een groter gat word. Waar zou je de temperatuur meter precies… Meer lezen»
-
Moonshine maniac antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen Moonshine maniac" – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo ik heb een 50 liter bierfust ombebouwd tot stookketel.
Tot nu toe heb ik whiskey, rum en neutraal gestookt. Van die laatste wil ik allemaal lekkere dingetjes gaan maken. -
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 3 maanden, 2 weken geleden
Bedankt @rumo dat zal ik doen! Als deze stookwijn van rietsuiker en appelstroop is verstookt. kan ik de melasse die overblijft uit me grote ketel halen en bewaren om mee te stoken op de fijn stook in me kleine ketel?… Meer lezen»
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo zou ik na de vergisting de stookwijn gewoon via het kraantje kunnen aftappen? Of beter afhevelen?
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo haha bedankt rumo voor je scherpe blik 😜 viel gelukkig alles mee en de intensiteit is al afgenomen. Deur ook op een kier gezet zodat het wat koelt. Bedankt 👍🏻
-
ArtA380 antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 3 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo ik was alweer vergeten deze ooit te hebben geplaatst. Dank voor verwijzen
- Meer laden