-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 8 maanden, 1 week geleden
@sammy leuk! Ik was jaren terug er ook naar opzoek. Nergens te vinden …. gwn wortelzaad 🤣
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 8 maanden, 1 week geleden
@sammy zaad voor wortels. Kun je bij tuincentra of welkoop wel vinden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 2 jaren geleden
@sammy even aan de kool brengen en san zachtjes door latem pruttelen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 2 jaren geleden
@sammy Thuis doe ik het met een grote pan , een gasbrander en een houten roer staaf . Gewoon handmatig. ( In filmpje whiskey maken , beslag maken zie je een soorthelijk voorbeeld.) Ik doe het thuis gewoon handmatig. … Meer lezen»
-
freestyledaan antwoordde op het onderwerp "Pruimenwijn op premium wijngist." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@sammy vrees dat daar het probleem zit. Heb hem schoon gemaakt maar niet gedesinfecteerd 🙁
-
freestyledaan antwoordde op het onderwerp "Pruimenwijn op premium wijngist." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@sammy mogelijk weet jij wat ik aan de hand heb. Heb namelijk 2x een batch staan met pruimen. Wat bakkersgist toegevoegd, en het heeft allemaal een paar dagen staan bubbelen. Nu bijna niet meer, en 1 vd 2 tonnen ruikt… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimenwijn op premium wijngist." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@sammy . Een niet heldere vloeistof kan naast suikers ook andere stoffen bevatten waardoor de viscositeit hoger ligt . Daarom kan het zijn dat de suikers wel vergist zijn maar sg niet verder zakt .
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Pruimenwijn op premium wijngist." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@sammy. En wat was de begin SG en wat is de alcohol tolerantie van de gist? Wijngist gaat vaak niet helemaal door tot een SG van 1000, daar wordt de wijn nogal zuur van. Ik zou niets meer toevoegen als… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimenwijn op premium wijngist." – 2 jaren, 8 maanden geleden
@sammy dat adres is leuk maar voor bier beslag uitgaande van min . Voor een beslag. Voor destilleren kun je beter hoger pitchen .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimenwijn op premium wijngist." – 2 jaren, 8 maanden geleden
@sammy waaromet luchtpomp extra lucht. Kraanwater bevat voldoende zuurstof. Je brengt gisting niet opgang . Gist werkt anaerobe !! Met veel zuurstof krijgt je alleen deling van Cellen en extra uitstoot van azijnzuur . Als je de c51 gist hebt… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Krupnikas(honing likeur). Residu verwijderen?" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@sammy Ik denk dat het te grof is. Ikzelf gebruik een trechtertje met keukenrol erin. Soms is het spul te fijn en dan helpt vislijm.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Brewmonkey blond bier" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@sammy Sediment op de bodem is normaal, je doet immers nog vergisten op fles, een hoop speciaalbieren hebben dit. Wat er gebeurd is kunnen twee dingen zijn, Je vergisting had nog genoeg suikers en er dus veel CO2 gevormd…. Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bananenrum" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@sammy U hoeft niet hoor, ben pas midden 30 😉 .
Ik heb het vroeger met granenmengsels ook gehad, je ziet dan bovenin de ketel een aanslag. Zie de foto hieronder.
schuim.jpg