-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Hulp gevraagd" – 5 dagen, 16 uren geleden
@gerardo suiker doet u in een pannetje en laat u smelten tot het bruin is. Dan laat u het afkoelen tot het begint te stollen Dan doet u er water bij en wat citroensap en maakt u het weer warm… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 1 week, 3 dagen geleden
@gertan u gaat in alkohol fruit trekken laten trekken voor likeurtjes dan . Spoelen van fruit in iets zuur water verdrijft ongedierte. Na zuur wel goed naspoelen. Als u fruit of sap gaat vergisten is het niet handig om eerstens… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 1 week, 3 dagen geleden
@gertan hennen in de boomgaard laten. Die pikken de larven uit de grond en feromoon capsules in vallen dat gebruiken wij hier. Fruit in water met azijn en anders water met soda dan komen larven en wormpjes eruit. Fruit even… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 weken, 2 dagen geleden
@robbert 2 flessen lesmateriaal. Paar mensen uitnodigen thus voor mini prive workshopje
-
Theresa vind forumbericht "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – leuk 4 weken geleden
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 4 weken geleden
@marec Als u zoekt op Slivovitz dan vind u receptjes die ik paar weken terug plaatste .
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 4 weken, 1 dag geleden
@robbert Rob voor jou is Grappa maken vanzelfsprekend maar misschien wil je het iets uitgebreider uitleggen.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Vers forumlid" – 1 maand geleden
@mina-neon op homa pagina staan robbert’s filmpjes . Als u op youtube ” Robbert x ” zoekt vind u nog meer van zijn filmpjes .Via forum kunt u ook hem een paar links vragen naar niet nog nietopenbare filmpjes waar… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 maand geleden
@rummy-dummy wij hebben een fruit en Landbouw bedrijf. Victoria, pluot, mirabellen zijn de pruimen maar ook appels zijn voornaamste hier peren, bramen, aalbessen, honing en haver veld ook hier. Dit jaar geen aardappels. Ik bruik zelf de restjes wat niet… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 maand geleden
@rummy-dummy Robbert heeft hier in onze kantine tijdje weerom ook een workshop gedaan met whisky proeverij eraan vast. Dat begon om 1 uur en tot 9 uur in avond. Met groepje van 12 mensen. Dat was gezellig en overzichtelijk maar… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Recept mirabellen likeur gevraagd" – 1 maand geleden
@kees22 beste u ziet toch wat er staat! Het is toch wel begrijpelijk dat likeur een alcoholische drank is waar een smaakje aan zit. Smaak infusie heet dat. Infusie mag door destillatie, maceratie, met hoge druk keteltje of dan druppelen… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Recept mirabellen likeur gevraagd" – 1 maand geleden
@kees22 zo is het omschreven. liqueur is a sugar-sweetened alcoholic beverage, typically flavored by fruits, herbs, spices, and/or nuts. (Liqueurs are distinguished from eaux-de-vie, fruit brandy, and flavored liquors, none of which contain added-sugar). Een eau de vie heeft geen… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Recept mirabellen likeur gevraagd" – 1 maand geleden
U kunt ook de sap uit mirabellen slingeren met centrifuge dan het sap vergisten .
of zoals Robbert beschrijft doen maar na gisten alles in centrifuge dan het zo uit centrifuge stoken .
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Vers forumlid" – 1 maand geleden
@mina-neon welkom ogp het forum. Er is hier veel info over fruit drankjes. Wij hebben hier een fruitbedrijf en akkerbouw , wij leveren aan veiling en aan enkele supermarkten. Ook momenteel honing voor biologische supermarkt. Nu drukke weken. Val fruit… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 maand, 1 week geleden
@ruud1 u kent hem toch niet genoeg. Het strijkt waarschijnlijk tegen zijn haren in .
Rob wil iedereen wel helpen maar drukte en opsmuk is niets voor hem. -
Theresa antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 maand, 1 week geleden
@ruud1 ik vraag me af of als rob dit topic leest nog wel open staat voor een workshop. Hij houd niet van drukte en menigtes Kermissen en veel aandacht.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Schuimt het gistvat uit" – 1 maand, 1 week geleden
@rudy68 u heeft zo goed gedaan dat geeft goed gevolg . U kunt de emmer de eerste 3 dagen open laten staan en daarna sluiten. Als u miggen gaas op het oppervlak doet dan gaat anders schuimen en is het… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren" – 1 maand, 2 weken geleden
@robbert 🤗 🤗
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren" – 1 maand, 2 weken geleden
@robbert jaja! Alles wat ik weet heb ik van jou en heit geleerd en heit ook van jou. ” Omke” rob
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 1 maand, 2 weken geleden
@lambik in 300 milliliter kokend water gaat 1 eetlepel citroensap en 900 gram gebrande suiker.
- Meer laden