-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Winterkorn" – 1 dag, 14 uren geleden
@mccorner dat is juist. Voor 10 liter alkohol of borreltje van 45 % in fles te krijgen heeft u zoveel graan , water en mout nodig. Als u dan in kookt tot mooi soortelijke gewicht krijgt u ongeveer 100 tot 110… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Winterkorn" – 3 dagen, 15 uren geleden
@spirit-steve als ik boven schreef zijn mijn hoeveelheden. Voor de korenbrandwijn maak ik een mash van 9 kilo groene mout tegare met 28 kilo graan van rogge en tarwe mix
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Winterkorn" – 4 dagen, 3 uren geleden
Ik maak apfel korn zo . Ik maak eerst korenbrandewijn van groene mout , tarwe en Rogge . Als dit gestookt is verdun ik het tot 45 % . 10 kilo goudrenet gaan de klokhuis uit en met 6 citroenen… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 maand geleden
@kena1979 ik volg Robbert zijn methode . Bij fermentatie voor gist een deel erbij doen ook omdat het bij soort gist ook met zout gehalte te doen heeft . En bij de backset in de laatste stook beurt komt het… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Hallo, ik ben Sjaak" – 1 maand, 3 weken geleden
@sjakio kijk hier ook eens. https://youtu.be/19diBeEXYkc
( de maker heeft pas oorkonde gekregen bij een wedstrijd ) -
Theresa antwoordde op het onderwerp "Reflux Still en Pot Still" – 2 maanden, 2 weken geleden
@arta380 ik begon met een eigenbouwde ketel van mijn heit. Maar ook kocht ik zo een ketel als in filmpje. Ook is de t500 geopwaardeert ik gebruik nu voor alcohol de oude van heit weer en ik kon kocht een… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Reflux Still en Pot Still" – 2 maanden, 2 weken geleden
@arta380 hallo en wolkum op het forum heeft u ook de filmpjes van Robbert die op dizze site staan bekeken. Filmpjes als de whisky maken en ook de andere kunnen leerzaam zijn . Robbert is met 50 jaartjes met ook… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert tot waar ga je aanlengen voor je de gist er bij doet Rob ?
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert welke maak je Rob ? Wat voor drankje? Whisky wil je toch niet meer doen ?
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 3 maanden geleden
Omke mag ik 15 gram overnemen ? Dat is toch genoeg voor een liter ?
Wat gaat verder in de likeur?
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Roggebrood whisky maar dan anders" – 3 maanden, 3 weken geleden
@willem2 ik geloof ook niet dat het bedoeling van Rumo en Rob is om mensen aftezeiken. Ik ken Rumo niet en ook zijn ervaringen niet maar van Rob weet ik dat hij bijna 50 jaar ervaring heeft en op een… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Graan , mout wat te doen ?" – 4 maanden geleden
Wat ga je ervan maken? Ik las dat je 3 recepten zou maken van al jou graan mogen we op forum mee lezen of komt er een filmpje?
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Graan , mout wat te doen ?" – 4 maanden geleden
@robbert 🤣 🤣 🤣 een paar jaar geleden vertelde je dat je zou toch stoppen met whisky ? Gaat jou niet lukken Rob! Je vind het nog steeds leuk !
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert ik ben nog steeds nerveus over mijn vaatjes die nu 2 jaar liggen . Nog altyd angstig dat te veel hout overheerst en al mijn drank uit vaatjes weg verdampt.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 5 maanden, 3 weken geleden
Ik was even bij Rob langs geweest voor een flesje van zijn ammareto te bietsen want zijn recept wil hij niet geven . Maar ook vroeg ik naar de workshop of die nog komen gaat.Rob heeft er ook geen weet… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 6 maanden geleden
@rumo bij mij lukt het vaak niet om gist te krijgen wat lang mee gaat . Ik gebruik nu vaak gist van robbert of ook via hen de red star. Gist van Rob ziem kweekjes komen toch vaak op 10… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 6 maanden, 2 weken geleden
@psycat ik vind zelf zonde om extra suiker toe te voegen het doet afbreuk aan de smaak. Het nadeel is dat als je geen suiker toevoegt je met veel volume moet werken om opbrengst te hebben. Alleen als likeur in… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Hallo Steve hier" – 6 maanden, 2 weken geleden
@stevedegraan welkom op forum . Als u op begin pagina op onderwerp. Alle Tiny Alquitara filmpjes op een rij + diverse demo filmpjes van Robbert drukt vind u helemaal onderaan filmpje https://youtu.be/mAQzGY15nxE En er staat ook nog een filmpje https://youtu.be/EBDtxk1uwhI … Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden
@robbert ik vin het nog steeds knap hoe jij al die smaakjes eruit haalt en ook hoe je ze weer samen weet te brengen . Ook zo met dat met die mummelmann zo veel er uit te benoemen.
Knap hoor. -
Theresa antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 6 maanden, 4 weken geleden
@robbert jij noemt technieken die veel stokers. niet kennen en uitwerking niet weten. Heit heeft vroeger ook van jou infusie door distructie overgenomen. Dat verbranden toch ? Wat was dat ook weer ? Wat voor drankje ?
- Meer laden