Forum antwoorden aangemaakt

RE: Berkenwijn brouwen

UPDATE Het is uiteindelijk meer een soort berkencider geworden. Doel alcohol percentage is rond de 6%. Vorige donderdag aan begonnen en nu mooi aan het gisten. Ik schrijf hieronder even een gedetaille...

In forum Bieren en wijnen

6 jaar geleden
RE: Berkenwijn brouwen

Bedankt voor de uitleg. Misschien nog een stomme vraag: kan het geen kwaad dat je het deksel van de vergistingsemmer haalt na enkele dagen, om dus bv. nog suiker toe te voegen of SG te meten? De zuurs...

In forum Bieren en wijnen

6 jaar geleden
RE: Berkenwijn brouwen

@Nimrax: Dat was ik ook van plan. Ik ga deze drank niet verstoken, maar binnenkort wel een andere (nog onbepaalde) fruitwijn destilleren. Bedankt voor je link. Dat recept had ik nog niet gezien. Inte...

In forum Bieren en wijnen

6 jaar geleden
RE: Berkenwijn brouwen

Hey Munckerik, Bedankt voor je antwoord. Geen ervaring met wilde vergisting, maar dat is waarschijnlijk ook niet de bedoeling. De meeste recepten vermelden om eerst het sap kort te koken voor zowel te...

In forum Bieren en wijnen

6 jaar geleden
Berkenwijn brouwen

Hallo allemaal! Ik ben Thomas. Belg, 24, nieuw lid hier en groentje in het stoken.Vorige week een prachtige koperen potstill van 10 liter van kusleon overgekocht. Ik heb net al het overige brouwmateri...

In forum Bieren en wijnen

6 jaar geleden
Pagina 2 / 2