• Robbert reageerde in het onderwerp Beslag verzuurt in het forum Stooktips 4 jaren, 6 maanden geleden

    Als het niet aan de hygiëne ligt of residuen van gebruikte stoffen dan moet je toch verder kijken .
    Met alleen een klimaatkast aanpassen zal je verzuring niet verhelpen.
    Een klimaat kast geeft continuïteit.
    Maar Je heb het over verzuring in begin .
    Zou het uit temperatuur komen is jou ent temperatuur te hoog . Dus niet de klimaat kast .
    Bij te lage temperatuur zal gist weinig activiteit tonen en ook weinig uitstoot van vervuilende stoffen of zuren en zal dus verzuring ook pas laat in een slepende vergisting komen .

    Meest waarschijnlijk bij verzuring in begin is fout in gist ,gist enting , gistvoeding , eventuele toevoegingen.
    Of toevoer van zuurstof of te veel roeren of de begin ph is niet goed .
    Ph van 2 is wel zeer extreem .

    Er staat ook niet wat voor grondstoffen voor het beslag waren gebruikt .

    Een suiker of dextrose beslag kan eigenlijk niet mislukken als dat zuur slaat is meestal door te lang staan na gisten of dat men te veel troep als tomatenpuree gaat toevoegen.

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?