Ik heb thuis 25 liter appel-perensap in de fermenter gegooid met de Mangrove Jack M02 Cider gist.
Ik wil dit graag op de fles laten doorgisten voor de bubbels, dus zonder extra suikers.
Ik heb al op het forum gelezen dat 1.006 SG een goeie bottel-SG is zodat ie doorgist.
Waar komt die 1.006 vandaan? Gaan mijn flessen knallen bij 1.012?
Mijn start SG was 1.050 en ik wil t liefst een lichte cider maken, met veel behoud van appel-peer. Als ik pas bottel op 1.006 dan wordt de cider 5,8% en dat vind ik veel te hoog.
't Liefst zou ik bottelen op 4,2 oid maar dan houd ik veel meer suikers over. Gaan mijn flessen knallen?
Iemand tips?
Bijkomende vraag: maakt de temperatuur voor de fermentatie uit voor het smaakprofiel?
In mijn hoofd zit de nogal simplistische stelregel: warmer - meer funk; koeler - frisser, crispier, 'bitterzuur' (Engels: tart).
Lijkt me te simplistisch?
Niemand? Want misschien is het allemaal heel gemakkelijk maar zo 123 vind ik er niets over terug op internet of het forum alhier.