Ik wil zelf gist maken mbv witte koolbad.
Nu heb ik het witte koolblad wat vochtig gemaakt en in een pot gedaan met een rubberen handschoen er boven op om het af te sluiten.Het staat nu al een week in de woonkamer maar ik zie nog niks gebeuren.
Hoelang zou dit gaan duren voordat de vingers van de handschoen omhoog gaan staan zodat ik er magere melk bij kan doen?
Hou je ons op de hoogte aub 🙂 hier ook zojuist de ingrediënten in huis gehaald
Heb ook wel eens met wat witte kool en magere melk een gist gemaakt op de zelfde wijze, ging prima... wel heb ik de kool niet vochtig gemaakt maar zo beurs gemaakt dat t in eigen sap lag. In een zakje dicht geknoopt en na paar dagen waren er lichte belletjes te zien. Toegevoegd aan de melk en dacht dat t de volgede dag al kaas was en deel vocht. Met dat vocht een deegje gekneed, en was zo goed als klaar.
Meen me te herinneren géén zout aan de beurse kool te hebben toegevoegd zoals dat wel met zuurkool gebeurt.. (misschien was dit wel nodig??@Robbert) desalniettemin wel aan t fermenteren gekregen.