Goedendag allemaal,
Mijn vraag is of er iemand weet of ervaring heeft om kokosnootsmaak aan rum toe te voegen? Ik heb kokos schaafsel gekocht en denk deze te macereren met 60% witte rum. Je kan denk ik ook dit schaafsel meestoken in de kolom maar daar is in mijn geval de ketel te groot voor naar verhouding met de probeersels die ik ga maken...
Robbert bedankt voor je reactie,
Voor percolatie moet de rum licht verwarmt worden en over het schaafsel in een koffiefilter gegoten worden las ik, om niet al teveel in te leveren aan alcohol percentage lijkt me dat deze niet te hoog verwarmt mag worden, welke tempratuur is raadzaam? en moet dit worden herhaald?
zou het roosteren in de oven met suiker een meer aanwezige vollere smaak geven???
Hoe ga je te werk bij warm macereren zag in oudere topics staan au bain marie op 55 graden voor 2,5 uur dacht ik en dan dit in een pot ruimere tijd laten intrekken?
grts RD
Super!! Ga er mee aan de slag ik had idd gelezen dat bij te warm macereren van vruchten de poriën dichtslaan waardoor ze geen smaak afgeven maar over Cocos niets...weer een lesje geleerd
het is niet compleet maar een wel een op weg helpertje!
Heb cocosschaafsel met vanilesuiker bestrooid en in de oven gebruneerd wat resulteerde in een veel vollere smaak en dit mengsel in m'n kolom gedaan. Het resultaat is echt verbluffend niet alleen hangt er een cocos lucht in de ruimte, wat belangrijker is de cocos smaak is echt zeker in de eerste potten super!